Articolul acesta a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro de joi, 16 iunie. Puteți să vă abonați la newsletter aici.


Un lucru mai puțin știut este faptul că sub aspectul acesta elegant și calm se ascunde o agitație mare: lebedele dau foarte repede din picioare pe sub apă, se zbat pentru a se deplasa plutind. Numai că de pe malul apei nu vei realiza asta.

Ca antreprenor trebuie să te prezinți investitorilor calm, elegant și trebuie să ai grijă să nu-ți arăți nervozitatea. Asta nu înseamnă să nu arăți emoții, ba chiar este indicat ca investitorul să vadă că pui suflet, însă nici nu trebuie să-i dezvălui tot ce e “sub capotă”, ca să zic așa. Nu trebuie să minți, dar dacă lucrurile nu merg perfect le mai poți îndrepta pe parcurs.

Însă asta doar dacă vei avea timp, iar timp poți câștiga obținând o finanțare. Rezolvă ce ai de rezolvat, dă din picioare ca nebunul, dar nu lăsa ca asta să iasă la suprafață. Așa vei reuși sa inspiri și mai multă încredere, să atragi de partea ta oamenii potriviți și, de ce nu, să devii un lider în adevăratul sens al cuvântului pentru echipa ta.

Fii ca o lebădă în fața investitorilor și ai șansa să ajungi departe în business.

P.S Ideea cu lebedele a venit de la Dr. Jerry Buss, proprietarul echipei de baschet LA Lakers, din serialul Winning Time de pe HBO Max, pe care vi-l recomand pentru că veți vedea acolo ce trebuie să sacrifici pentru a avea succes și cum să negociezi în afaceri, chiar și atunci când lucrurile sunt departe de a fi ideale.