Ziua a 2-a a conferinței Financial Forum va începe de la ora 11 și va fi live pe platforma IC Events. Înscrie-te aici.

În cadrul conferinței vom discuta despre impactul startup-urilor asupra economiei locale și cum putem multiplica valoarea adusă de acestea, alături de fondatori și investitori.

De asemenea, vom discuta și despre provocările cu care s-au confruntat IMM-urile în ultimii doi ani în România. De la afacerile din HoReCa, la digitalizare și reinventare, până la industrii care au fost afectate puternic, cum a fost cea de evenimente. În plus, vor fi prezenți și reprezentanți ai autorităților publice pentru a discuta despre programele de finanțare pregătite de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru a ajuta antreprenorii să crească.

Ziua a doua a Financial Forum va fi dedicată zonei economice formate din IMM-uri și startup-uri. În 2021 startup-urile din România au primit 118 milioane de euro investiție, un an record în epoca post UiPath.

Piața crește, iar startup-urile se maturizează, la fel ca și nivelurile de investiție. Pe măsură ce se vorbește și de viza pentru specialiștii nomazi, România poate deveni o piață care să primească startup-uri din alte țări aici, programele de accelerare fiind deja, în epoca post-pandemică, pline de startup-uri din diverse țări din regiune.

De asemenea, zona de IMM înseamnă o contribuție importantă la economie, dar una care a fost afectată în ultimii ani. Vom discuta despre importanța lor pentru dezvoltarea economiei României și impactul la buget.

Speakerii Financial Forum 2022 pentru a doua zi a evenimentului, 30 martie, vor fi:

Panelul I - Tech Startups - Următorii unicorni și i mpactul lor în în economie

  • Alin Stanciu, Managing Partner Catalyst România - Catalyst a anunțat de curând ridicarea unui fond de peste 50 de milioane de euro pentru a investi în startup-uri
  • Matei Dumitrescu, Partner RocaX - prin RocaX, dar și prin Commons Accel, Matei Dumitrescu susține startup-urile românești din primele etape de creștere până la extinderea lor internațională
  • Sergiu Neguț, Cofondator Fintech OS - cel mai de succes startup lansat în România în ultimii ani, cu o strategie de creștere globală

Panelul II - IMM for the Future

  • Emil Ionescu, General Managing Partner iaBilet.ro / Bestmusic.ro - industria de evenimente a fost una dintre cele mai afectate de către pandemie, dar antreprenorii au rezistat, chiar dacă dificil. Emil Ionescu va vorbi despre această experiență, despre transformare, dar și ce urmează.
  • Camelia Luciana Taină, Director General Direcția Generală Antreprenoriat și Programe de Finanțare, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului - Camelia Luciana Taină va vorbi la Financial Forum despre programele de finanțare pregătite de stat în 2022 pentru antreprenori
  • Raluca Prelucă, Partner fonduri-structurale.ro - din poziția de consultanți în accesarea fondurilor europene, Raluca Prelucă va discuta despre oportunitățile, dar și provocările acestei zone pentru antreprenori

În următoarele zile vor fi anunțați noi speakeri care vor completa cele două paneluri și care vor aduce mai multe informații publicului despre cum pot avea startup-urile mai mult impact în economie, dar și cum au evoluat IMM-urile din 2020 până astăzi.

Evenimentul va fi live pe 30 martie 2022, de la ora 11.00, pe platforma de evenimente virtuale IC Events, dar și pe pagina de Facebook start-up.ro. Înscrie-te aici.