Grupul de firme Şerban cu capital românesc, deţinut de antreprenorul, Nicolae Şerban, și-a început activitatea în Onești, în anul 1994. Structura grupului este integrată și are ca domenii principale de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și leguminoase, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.

„Am intrat în lumea business-urilor în 1995, cu o fabrică de pâine. Pe atunci ne numeam afaceriști, nu eram recunoscuți ca antreprenori. O poveste frumoasă pe care mi-o amintesc în detaliu, pentru că a fost startul maturizării mele în lumea afacerilor. Pe vremea aceea era dificil din punct de vedere financiar, pentru că atunci obținerea unei finanțări era o adevărată provocare. Au urmat mai multe investiții și m-am axat în toți acești ani exclusiv pe domeniul agricol. Acum e mult mai ușor, ideile noastre antreprenoriale sunt susținute de bancă, aceasta a devenit cel mai important partener al nostru.” a declarat Nicolae Şerban, Proprietar Companii Grup Şerban.

„Ideile care stimulează economia unei comunități trebuie susținute și încurajate. Spiritul antreprenorilor din agrobusiness este unul autentic, care reflectă voință și curaj. Grup Şerban este o poveste de business complexă, o sursă de inspirație pentru noi toți. ” a declarat Alexandru Neagu, Director Direcţia IMM OTP Bank România.

Grup Șerban este unul dintre cele mai mari grupuri de companii, active în sectorul de agricultură și păsări, atât din Regiunea Moldovei, cât și din România, cu vânzări consolidate de 65,9 milioane de euro și EBITDA de 8,42 milioane de euro în 2018. Prin compania INTERAGROALIMENT SRL, acesta se situează pe locul 11, într-un top realizat pe toate persoanele juridice din România, în funcție de suprafața pentru care s-au depus cereri unice de plată în anul 2019. Grupul de societăți este deținut și controlat de familia Șerban, cu o experiență de peste 25 de ani în sectorul agrobusiness.