Vorbim aici despre acces la mentorat, finanțare (de circa 10.000 de dolari) pe care o antreprenorii o folosesc pentru traininguri, consultanță și alte servicii care ajută la dezvoltarea ideii de afaceri.

Aplicațiile sunt deschise până pe 30 iunie 2017, iar antreprenorii interesați de participarea în acest program se pot înregistra aici. Anual, fondul primește peste 2.000 de aplicații din întreaga lume pentru cele 12 burse pe care le pune la bătaie.

În prima fază, candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii pentru a se asigura că pot face parte dintre bursierii The Global Good Fund.

În esență, startup-ul fondat de aceștia trebuie să aibă cel puțin un an de existență și măcar un alt angajat full time (pe lângă fondator). În plus, antreprenorii trebuie să fie deschiși să se ocupe doar de startup, să aibă sub 40 de ani (dacă au peste 40 de ani, sunt nevoiți să își explice motivele pentru care doresc să primească o astfel de bursă) și, în plus, să nu beneficieze la momentul aplicării de ajutor din partea unor alți mentori.

Candidații care vor îndeplini aceste cerințe vor ajunge în a doua fază a procesului de aplicare (acesta va avea loc până pe 11 august 2017), unde vor livra o prezentare video în care vor explica misiunea și obiectivele pe care le au, având și un interviu scris.

Programul se desfășoară pe o perioadă de 15 luni. Din 2012, 38 de bursieri au ajuns să își dezvolte afacerile sociale în 25 de țări (în 2017, trei dintre bursieri au primit sponsorizări din partea ohnson & Johnson pentru proiecte în domeniul sănătății).