Banii au fost puși la bătaie de o parte dintre actualii investitori, dar și de nume noi. Pe lista finanțatorilor Voi Technology, care a strâns până acum finanțări în valoare de 136 de milioane de dolari, se numără Balderton Capital, Rider Global, Black Ice Capital, JME Ventures, Project A, după cum scriu jurnaliștii TechCrunch.

Lansat în 2018, Voi Technology pune la dispoziție un serviciu de închirieri de trotinete electrice, dar și de biciclete electrice. Startup-ul este prezent în 38 de orașe din 10 țări europene.

Reprezentanții startup-ului suedez spun că au ajuns la 4 milioane de utilizatori înregistrați pe platformă, care au efectuat 14 milioane de curse. O parte din banii pe care i-au luat în cea mai nouă rundă de investiții vor fi folosiți pentru cercetare și dezvoltarea unor noi produse.

Piața de trotinete electrice de închiriat a devenit una extraordinar de aglomerată. În ultima lună doar Bucureștiul are două noi servicii: Melc și Splash, pe lângă Lime, Wolf-e și Flow. Am vorbit cu cei de la Melc pentru a afla mai multe despre ei.

Foto: techcrunch.com