Cea de-a șasea ediție a acestei competiții se desfășoară între 20 aprilie și 24 mai și se adresează persoanelor fizice, ONG-urilor, unităților sau instituțiilor de învățământ, autorităților administrației publice locale sau instituțiilor publice. Vor fi acordate finanțări individuale de până la 20.000 euro, valoarea totală a granturilor fiind de 200.000 euro. Înscrierile au fost deschise de astăzi, 20 aprilie, și se realizează pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

”Idei din Țara lui Andrei” este o competiție de proiecte care se desfășoară la nivel național și urmărește să sprijine dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România și să încurajeze românii cu spirit de inițiativă. În ediția din 2017, vor fi acceptate ideile care propun proiecte din următoarele două domenii:

  • Educație profesională – proiecte care contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice din România, proiecte care îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor transversale și profesionale ale elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnologic, public.
  • Mediu - proiecte care încurajează și promovează folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale care inovează pentru protecția mediului, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a apei, la reducerea poluării, la creșterea eficienței energetice.

În același timp, proiectele care au o componentă de digitalizare sau inovație cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar.

”Continuăm în acest an cu cele două teme, educația profesională și mediul înconjurător. Așteptăm proiecte îndrăznețe și de impact care să integreze cât mai mult noile tehnologii în rezolvarea problemelor identificate”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public și jurizate de reprezentanți ai mai multor organizații nonguvernamentale, reprezentanți ai OMV Petrom, jurnaliști și experți din domeniul educației profesionale și mediului, astfel:

  • Jurizare (70%) - în perioada 16 iunie - 27 iunie 2017.
  • Vot public (30%) - în perioada 16 iunie - 25 iunie 2017.
  • Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iulie.

În primele 5 ediții ale competiției ”Idei din Țara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finanțări în valoare totală de aproximativ 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfășurate în 30 de județe din România, precum Bihor, Dolj, Buzău, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Mureș, Maramureș, Botoșani.