Suma va fi disponibilă pe întreg parcursul anului 2020 și va fi distribuită între 1.100 de cercetători europeni care inițiază proiecte. Totodată, finanțarea acestor proiecte va avea un impact pozitiv și pentru circa 8.000 de persoane care-și fac tezele de cercetare post-doctorală, doctoranzi și alte persoane care lucrează pentru proiecte de cercetare.

Odată cu anunțul privind bugetul pe anul viitor, European Research Council a anunțat și reintroducerea Synergy Grant și ajustarea plafoanelor pentru celelalte granturi pe care organizația le pune la dispoziția cercetătorilor europeni.

Înainte, suma maximă de care puteau beneficia aceștia era de 1 milion de euro pentru cercetătorii care aplicau pentru Advanced Grant, 500.000 de euro pentru Starting Grant și 750.000 de euro în cazul Consolidator Grant.

În bugetul actual este prevăzut un plafon de 1 milion de euro pentru toate cele trei tipuri de burse, în timp ce proiectele înscrise în cadrul Synergy Grant pot beneficia de până la 4 milioane de euro.

Cercetătorii care doresc să-și înscrie proiectele pentru Starting Grant o pot face din data de 17 iulie 2019, în timp ce call-ul pentru Synergy Grant se va deschide pe data de 18 iulie 2019. Mai multe detalii despre programul European Research Council puteți citi aici.