Cursul The Elements of Ai este disponibil în acest moment în engleză, suedeză, estoniană, finlandeză și germană, însă în curând ar trebui să devină disponibil în toate limbile Uniunii Europene. Dacă vrei să știi când poți învăța despre inteligență artificială în limba română poți să intri pe site și să-ți introduci adresa de mail pentru a fi notificat când acest curs va fi disponibil în limba română.

1% din populația Finlandei (5,5 milioane) s-a înscris la cursul despre AI, unde învață ce este inteligența artificială, machine learning, rețele neurale, cum se poate folosi AI-ul în scenarii reale și care sunt implicațiile. La finalul fiecărei secțiuni cursanți vor primi un scurt test. Timpul necesar pentru a parcurge cursul ar fi de cam șase săptămâni, iar fiecare secțiune ar trebui să-ți ia între cinci și zece ore.

Autoritățile finlandeze au declarat că acest curs a fost creat cu scopul de a-și educa cetățenii în legătură cu avantajele pe care AI-ul le-ar putea aduce. Megan Schaible, angajat al companiei de consultanță Reaktor, care a ajutat să creeze cursul, a spus că motivația a fost să "demonstreze că AI-ul nu ar trebui să fie lăsat în mâinile elitelor".