Fagura.com este prima platformă de P2P lending (investiții alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia și lansată în R. Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă. Practic, Fagura permite oamenilor să ia împrumute finanțate de alți utilizatori de pe site.

Fagura.com a fost lansată în mai 2019, devenind premiat în domeniul Fintech la mai multe evenimente din R. Moldova și România: Brandul anului în FinTech, 2020 (Moldova), Startup-ul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), Top 3 best FinTechs, Future Banking 2019 (România).

Runda de crowdfunding de pe Seedrs pentru Fagura este disponibilă pe linkul de pre-înregistrare aici.

Anterior, startup-ul Fagura mai avusese o campanie pe Seedrs unde a primit 340.000 de euro investiție, iar la începutul acestui an a primit 100.000 de euro de la fondul V7 Capital.

Runda actuală de pe Seedrs vine după un an de creștere. Conform datelor campaniei de preînregistrate Fagura a avut o creștere de 3X și împrumuturile au crescut de la 500.000 de euro la 1,8 milioane de euro.

De asemenea, în această perioadă Fagura a lansat și zona de piață secundară, unde cei care au împrumutat bani pot să vândă aceste participații.

Pentru această rundă de pe Seedrs, moldovenii au asiguratți 200.000 de euro de la un lead investor, pe lângă suma pe care o vor strânge pe platformă. Runda completă planificată este între 600.000 de euro și un milion de euro.