Programul Elevator Lab Challenge ajută startup-urile fintech ce dețin soluții în domeniile de analiză de date sau loializare să dezvolte proiecte pilot cu Raiffeisen Bank.

Echipa iFactor a aplicat cu modului iFactor Pure Analytics la track-ul Advanced Analytics Solutions, care s-a concentrat pe dezvoltarea de soluții de analiză pentru sectorul bancar.

iFactor Pure Analytics, soluția realizată de fintechul românesc iFactor, se folosește de AI și Machine Learning pentru a analiza numeroase tipuri de date și pentru a realiza rate-card-uri de scor de credit precise pentru IMM-uri și pentru a diminua riscul de fraudă.

Românii de la iFactor, alături de polonezii Synerise, câștigătorul competiție din Bulgaria, au fost aleși din 75 de participanți din peste 24 de țări.

Ca premiu, iFactor va participa la un program intens ce se va desfășura din octombrie 2020 până în februarie 2021, în care pot dezvolta un proof of concept, și care va culmina cu un Demo Day în mai/iunie 2021. iFactor își va putea prezenta soluția în fața reprezentanților RBI, Elevator Venues (investitori fintech), cât și a reprezentanților Raiffesen din mai multe țări.

De asemenea, cei de la iFactor vor avea oportunitatea de a începe o colaborare de lungă durata cu RBI și de a-și promova produsul în toate țările în care este prezent grupul Raiffeisen.

Echipa iFactor a aplicat cu modulul de analiză avansată - iFactor Pure Analytics module - care folosește algoritmi de AI și machine learning pentru a crea un scor de credit mai bun pe segmentul IMM-urilor, reducând astfel riscul de fraudă sau de default, scriu și colegii de la wall-street.ro.

Astfel, iFactor va ajuta banca să îmbunătățească produsul de factoring, în timp ce Synerise va aduna date comportamentale din aplicația de mobile banking, pentru a prezice momentele în care clienții Raiffeisen nu mai sunt mulțumiți de produsele bancare, cu scopul de a crește retenția și a oferi soluțiile potrivite.

iFactor a fost unul dintre startup-urile participante la Startup Grind Silicon Valley între 11 și 12 februarie, alături de companii din cohortele acceleratorului BCR InnovX. Urmăriți video-ul realizat la acel moment cu Cosmin Curticăpean este CEO și fondator al iFactor.