FREE NOW a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii și șoferii de taxi. În iulie 2019, aplicația mytaxi a devenit FREE NOW, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate.

Cu 14 milioane de pasageri și peste 100.000 de șoferi, la nivelul lui 2019, FREE NOW este unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilitate urbană din Europa. FREE NOW a fost lansat în România și a înlocuit Clever în toamna anului trecut.

Din februarie 2019, FREE NOW face parte din joint venture-ul dintre BMW și Daimler. Pe lângă ride hailing , FREE NOW oferă și servicii de micro-mobilitate și ridesharing. Din cadrul companiei fac parte serviciile FREE NOW (10 piețe din Europa), Βeat (5 piețe din America Latină și o piață din Europa) și serviciul de închiriere de scutere (e-scutere și e-biciclete, în 3 piețe din Europa). Împreună, aceste servicii atrag în prezent 45 de milioane de utilizatori în 17 piețe și peste 150 de orașe.

Potrivit informațiilor Reuters, în timp ce Daimler este de acord cu vânzarea serviciului de mobilitate urbană, oficialii BMW și-ar dori să le ofere celor la Uber doar un pachet de acțiuni în cadrul FREE NOW.