Prin intermediul Salarium Fintech, angajații vor avea posibilitatea să solicite prin intermediul aplicațiilor mobile (Android și iOS) un avans salarial pentru zilele lucrate până la momentul solicitării. Salarium se integrează cu orice soluție de Payroll, iar pentru transferul sumelor de bani va utiliza tehnologia Mastercard MoneySend și Visa Direct.
În noua sa poziție, Alina Ștefan urmează să dezvolte proiectul Salarium Fintech și să creeze parteneriate pentru bunăstarea financiară a angajaților alături de marii angajatori din România și de companiile care oferă soluții de payroll.
Alina Ștefan are o experiență profesională de 20 ani și a construit proiecte de business în industria beneficiilor și în zona de startup-uri inovatoare early stage. În ultimii 10 ani, Alina Ștefan, absolventă a programului Executive MBA la Maastricht School of Management, a făcut parte din echipe ca Azimo, start-up londonez care facilitează transferul de bani, sau platforme locale online că MyBenefits și MEDIJobs.
“Spiritul antreprenorial m-a atras spre zona de startup-uri aflate într-o fază de dezvoltare incipientă întrucât îmi place perioada de creștere accelerată a firmelor și să trasez primele coordonate și direcțiile unei companii încă de la început, acesta fiind de altfel un deziderat personal. Mă bucur că voi dezvolta Salarium Fintech, platforma de educație financiară cu beneficii care va ajuta angajații români să treacă mai ușor prin problemele financiare cauzate de pandemie și de criza economică”, a declarat Alina Ștefan, noul CEO al Salarium.
Dezvoltarea Salarium Fintech, prima platformă de wellbeing financiar și plată a avansului salarial din România, are loc într-un mod potrivit pentru piață: mai mult de 70% dintre angajații români rămân fără bani până la salariul următor, iar măsurile luate în contextul crizei sanitare au determinat apariția problemelor financiare în rândul multor angajați. De asemenea, este estimată o recesiune în următoarea perioadă, ceea va pune și mai multă presiune pe situația financiară a gospodăriilor. În plus, dobânzile mari (1% pe zi) practicate de către IFN-uri în cazul creditelor rapide pun o presiune suplimentară pe bunăstarea financiară a angajaților din România.