Anunțul a fost făcut de Sergio Buniac, președintele companiei, într-un video pregătit pentru Summit-ul Qualcomm Tech 2020. Practic, Motorola a anunțat că are în pregătire smartphone-uri de top bazate pe procesorul flagship al Qualcomm, însă veștile bune nu se opresc aici pentru fanii Motorola.

Mai exact, din același anunț aflăm că modelele mid-range din gama Motorola Moto G vor beneficia și ele de procesoare 5G din seria Snapdragon 800.

„Datorită parteneriatului cu Qualcomm, smartphone-urile Motorola echipate care au conectivitate 5G sunt acum disponibile în întreagă lume, la peste 100 de parteneri internaționali. Noul procesor Qualcomm 5G ridică standardele pentru experiențele 5G pe care viitoarele dispozitive Motorola le va oferi și este parte integrantă a angajamentului nostru, de a democratiza accesul la tehnologia 5G. Privind spre viitor, suntem încântați să putem oferi experiențe mai puternice și mai performante pentru jocuri, camera foto și alte funcții ce folosesc inteligență artificială, care vor schimba modul în care lucrăm, studiem și ne relaxăm în ziua de astăzi. De aceea, suntem încântați să anunțăm că începând de anul viitor, gama de telefoane Moto G va beneficia de platforma mobilă avansată Qualcomm 800", a mai declarat Buniac.

Motorola a pus accent pe tehnologia 5G în ultima perioadă, având disponibile pe piața din România 5 modele compatibile cu noul standard de rețea: Motorola Edge, Motorola Edge+, Moto Razr 5G, Moto G 5G și Moto G 5G Plus.