Anul trecut, pe fondul crizei induse de pandemia COVID-19, cererea de soluții tehnologice capabile să le asigure băncilor și asigurătorilor continuitatea în business a crescut vizibil în primul semestru.

Totodată, organizațiile din sectorul financiar au identificat și alte nevoi, cum ar fi modernizarea proceselor de business, îmbunătățirea experienței de client și reducerea la doar câteva săptămâni a procesului de lansare pe piață a unui nou produs sau serviciu.

Cererea pentru soluții FintechOS, nativ construite pentru astfel de nevoi, a atins un vârf în 2020, în special pentru tehnologiile care fac posibile integrarea online, înființarea sucursalelor virtuale și asistența online prin video la distanță și co-navigare. În luna noiembrie, FintechOS a lansat o versiune nouă a platformei sale, end-to-end (completă), care accelerează transformarea digitală a băncilor și companiilor de asigurări.

Printre clienții care, pe parcursul anului 2020, au adoptat soluțiile FintechOS se numără Banca Transilvania, Erste Group, Grupul OTP, CEC, First Bank, Vienna Insurance Group, UNIQA, eMAG, Flanco, TBI, Société Générale, RCI Leasing (parte din Grupul Renault).

„Rezultatele FintechOS într-un an atât de dificil precum 2020 reflectă nu doar nevoia arzătoare a sectorului financiar de a migra spre mediul digital, ci și gradul nostru maxim de implicare pentru a răspunde cerințelor atât de variate. Efortul a fost considerabil, iar pentru acest lucru le mulțumesc colegilor, partenerilor, investitorilor și, în special, clienților FintechOS. Vom continua să acționăm responsabil, investind în același timp în inovație, talente și extinderea către alte piețe.”, a spus Teodor Blidăruș, cofondator și CEO FintechOS.

Printre obiectivele FintechOS în 2021 se numără creșterea veniturilor pe piețele din Marea Britanie și Benelux, și extinderea în SUA, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Dublarea cifrei de afaceri și atragerea unei noi runde de finanțare (Serie B) sunt de asemenea obiective strategice pentru 2021.

În ce privește tehnologia FintechOS, planul companiei este să o perfecționeze și să o extindă pentru a le permite profesioniștilor din domeniul financiar să construiască și să pună pe piață produse, servicii și soluții inovative, personalizate, robuste.

„Vom extinde acele parteneriate care fac posibilă integrarea tehnologiei FintechOS cu cât mai multe tehnologii de interes pentru industria financiară. Pe de altă parte, urmărim să creștem parteneriate care să permită adoptarea tehnologiei noastre de cât mai multe firme de consultanță”, a declarat Todi Pruteanu, VP of Ecosystem Sales, FintechOS.

În prezent, FintechOS este implicată în proiecte de transformare digitală a unor organizații financiare din Marea Britanie, Europa Centrală și de Est, Asia de Sud-Est și America de Nord. Compania se numără printre cel mai bine finanțare startupuri de tehnologie financiară din Europa, potrivit unui raport CBInsights din luna decembrie 2020.

În prezent compania se pregătește pentru o posibilă nouă rundă de finanțare care să permită extinderea companiei și atingerea obiectivelor de creștere pe termen mediu și lung.