CB Insights, cu sediul la New York, agregă și analizează informații la nivel global despre industrii în curs de dezvoltare, fonduri de investiții, startupuri și inovație.

În decembrie 2019, FintechOS a primit o rundă de finanțare Serie A în valoare de 14 milioane de dolari, pentru a-și susține creșterea accelerată și pentru a se extinde global, fiind vizate Europa, Asia de Sud-Est și Statele Unite ale Americii. Runda a fost condusă de Earlybird Digital East Fund și OTB Ventures, cu participarea finanțatorilor existenți, fondurile Gapminder Ventures și Launchub.

Fondată în 2017 de către antreprenorii în serie Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, compania cu sediul la Londra are în prezent clienți în peste 20 de țări pe trei continente, și a înregistrat venituri recurente în 2019 cu 450% mai mari decât în anul anterior.

Teodor Blidăruș, CEO și Co-Founder al FintechOS, a declarat: “Am construit FintechOS cu o misiune clară, aceea de a contribui la transformarea industriei financiare. Tehnologia FintechOS le oferă băncilor și companiilor de asigurări instrumentele să interacționeze cu clienții lor rapid, eficient și într-o manieră modernă, digitală. Susținuți de noua rundă de finanțare, investim în dezvoltarea mai multor aplicații, servicii și soluții care să faciliteze comunicarea instituțiilor financiare cu clienții acestora pe mai multe canale.”

În decembrie 2019, FintechOS a atras o investiție de 14 milioane de dolari pentru a-și continua creșterea în Europa și pentru a se extinde în SUA și SE Asiei.

Potrivit raportului CB Insights, Europa găzduiește importante startupuri inovatoare și numeroase centre de dezvoltare în orașe precum Berlin, Stockholm și Londra. Dar „boom-ul tehnologic s-a răspândit pe întregul continent”. „Din 2015 până în prezent, startupurile tehnologice din Europa au atras aproximativ 90 de miliarde de dolari.”

Analiza CB Insights include companii tehnologice ale căror finanțări au fost făcute publice, și care au primit investiții mai mari de un milion de dolari începând cu 2015. În topul întocmit de CB Insights se regăsesc unicorni precum Klarna - furnizor de servicii de plăți online (Suedia), N26 - o platformă mobilă de banking (Germania), BlaBlaCar - o platformă digitală de transport (Franța), Vinted - o platformă de ecommerce (Lituania).