Lectură de 1 min

FintechOS, investiție de peste 1 milion de euro de la mai multe fonduri din România și Bulgaria

Abonează-te pe  
FintechOS, companie românească dezvoltată în cadrul Softelligence, a primit o investiție de 1,1 milioane de euro într-o rundă de finanțare condusă de fondul de investiții GapMinder.
Fintech românesc, investiție nouă de peste 1 milion de euro

În acest moment, valoarea totală a investițiilor primite de startup-ul românesc se ridică la peste 2,5 milioane de euro.

Potrivit ZF, care citează reprezentanți ai FintechOS, la actuala rundă de investiții au mai participat LaunchHub Ventures (un fond din Bulgaria) și Gecad Ventures (fondul de investiții condus de Radu Georgescu).

Totodată, oficialii startup-ului își mai doresc să mai atragă o rundă de investiții de tipă Series A, până la finalul acestui an, în valoare de 8-10 milioane de euro.

Într-un comunicat de presă, oficialii FintechOS precizează faptul că vor folosi din această sumă pentru a-și extinde serviciile în țări precum Marea Britanie, Benelux, Germania, Austria și Elveția (cele 3 țări sunt cunoscute sub acronimul DACH).

Spre finalul lunii noiembrie a anui trecut, FintechOS, platforma românească dedicată serviciilor financiare, a primit o investiție de 600.000 de euro de la GapMinder, un fond de investiții cu capital românesc despre care am scris și noi la începutul lunii ianuarie 2018.

Până la runda de finanţare de la GapMinder, FintechOS atrăsese deja investiţii de aproximativ 1milion de euro, din surse bancare, corporate (Softelligence) şi tip angel (de la Sergiu Neguţ, care preluase un pachet de 20% din acţiuni în 2016).

Puteți urmări aici o ediție a emisiunii Ziua Zero, unde l-am avut invitat pe Teodor Blidăruș, managing partner la Softelligence, care a povestit despre cum a ajuns Softelligence la 3,5 milioane de euro și de ce a lansat Fintech OS.


Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: