Gigantul KPMG, specializat în audit și consultanță, a declarat că firma sa din Rusia și Belarus va părăsi rețeaua KPMG, o mișcare care va afecta peste 4.500 de parteneri și angajați din Rusia și Belarus, potrivit Reuters.

Separat, PwC a convenit că va părăsi Rusia. Firma activează în Rusia de peste 30 de ani și are 3.700 de parteneri și angajați în această țară, au precizat reprezentanții PwC.

„Ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, am decis că, în aceste circumstanțe, PwC nu ar trebui să aibă o firmă membră în Rusia și, în consecință, PwC Rusia va părăsi rețeaua”, au declarat reprezentanții PwC.

Sancțiunile impuse Rusiei de Marea Britanie, UE și SUA forțează firmele din întreaga lume să se gândească dacă ar trebui să continue să lucreze cu clienți ruși care sunt deținuți de stat.

Anterior, duminică, Marea Britanie a declarat că va încerca să accelereze procesul de sancțiuni luni, prin intermediul unei noi legislații menite să permită miniștrilor să înăsprească restricțiile asupra întreprinderilor și persoanelor bogate din Rusia.