Magazinul online de cadouri experențiale Complice.ro a încheiat 2018 cu o cifră de afaceri de 92.000 de euro, de peste 4 ori mai mare decât în anul precedent. Dinamica pozitivă s-a datorat în principal intrării pe segmentul corporate, care a generat aproximativ jumătate din cifra de afaceri.

Datorită experiențelor pentru companii, valoarea medie a comenzii s-a dublat, ajungând la 370 de euro. Cel mai scump pachet de experiențe a fost de 2.000 de euro, iar media comenzilor pe segmentul individual este de 207 euro.

Pe segmentul corporate, comanda medie a ajuns la 1.200 de euro. Vânzările de experiențe către companii, utilizate în general pentru organizarea unor evenimente de impact, pentru fidelizarea clienților, a partenerilor de business, dar și pentru campaniile de premiere și de recunoaștere a performanței angajaților, au generat 48% din cifra de afaceri a Complice.ro.

Mai multe comenzi de experiențe pentru parteneri și colaboratori

44% dintre comenzile de experiențe corporate făcute de clienți anul trecut au fost destinate inițiativelor interne, pentru proprii angajați, în timp ce restul de 56% au fost destinate partenerilor de afaceri și colaboratorilor.

Numărul de parteneri ai Complice.ro a crescut pe parcursul anului trecut cu 40%, în portofoliul de experiențe disponibile adaugându-se sesiuni de raliu pe circuit sau cu motocicleta în poligon, experiențe pentru viitoare mirese sau proaspeți părinți, dar și experiențe pentru conectarea părinte – copil.

Citește aici previziunile de business și de viață ale Oanei Pascu într-un material din seria noastră de previziuni de început de an.

Degustările sunt la modă

Cele mai căutate categorii de experiențe au fost cele din zona gourmet (degustări, ateliere de gătit), experiențele romantice (cine în locații speciale, experiențe de cuplu), dar și cele cu adrenalină (survol cu elicopterul, salt cu parapanta, cursă pe un circuit de raliu etc).

Clienții care aleg cadourile – experiență sunt în general persoane cu venituri medii și mari, manageri sau antreprenori, în mare parte concentrați geografic în zona București-Ilfov. Pentru acest an, Complice.ro are însă în plan un focus crescut pe extinderea portofoliului de experiențe și în alte zone ale țării, începând cu zona de centru-nord.

Despre parcursul Oanei Pascu și evoluția Complice.ro poți citi acest articol.

Extindere în țară pentru Complice.ro

“Ne dorim extinderea în cât mai multe zone din țară, avem deja în portofoliu experiențe care au loc la Sibiu, Brașov, Cluj, Timișoara care țin însă în oarecare măsură de sezonalitate. Avem ca obiectiv în 2019 extinderea semnificativă a portofoliului de experiențe în Cluj, care este un important centru de business, înscriindu-se astfel în direcția noastră de interes atât pe segmentul individual, cât și pe segmentul corporate”, a precizat Oana Pascu, fondator Complice.ro.

Interviul video realizat în luna decembrie poate fi urmărit mai jos.