De exemplu, pentru noul fitness tracker Charge 3, dar și pentru celelalte smartwatch-uri din portofoliu, Fitbit anunță un sistem de operare nou, Fitbit OS 3.0, fețe și aplicații noi.

Sistemul de operare Fitbit OS 3.0, disponibil pentru Fitbit Ionic, Fitbit Ionic: adidas edition și Fitbit Versa, le permite utilizatorilor să vadă cele mai importante informații înregistrate în aplicația Fitbit direct pe ecranul dispozitivului, inclusiv detalii despre somn și exerciții fizice. În plus, aceștia pot adăuga mai ușor în aplicație date despre greutatea lor și consumul zilnic de apă.

Fitbit va adăuga zece dintre cele mai utilizate aplicații ale unor brand-uri renumite de sănătate, fitness, smart home și lifestyle, printre care achu health, Genius Wrist și MySwimPro. Alte aplicații precum FitBark, GOLD’S AMP for Fitbit, MINDBODY, sau TRX vor fi disponibile în curând în Fitbit App Gallery.

În plus, comunitatea de dezvoltatori are de acum la dispoziție un API nou pentru uneltele de dezvoltare open-source, astfel încât să poată realiza mai ușor și rapid aplicații și fețe de ceas pentru utilizatorii Fitbit. Cu această ocazie, se lansează și aplicații potrivite pentru acestă perioadă din an, Alpine Snow și Skateboard.

Cel mai nou update software al brățării inteligente Fitbit Charge 3 aduce opțiunea de RunDetect și o varietate mare de fețe potrivite pentru acest produs.

Fitbit Pay, disponibil pentru clienții Banca Transilvania

“Ne propunem să dezvoltăm parteneriate cu cele mai cunoscute branduri de sănătate și fitness pentru a realiza aplicații care să le ofere utilizatorilor noștri experiențe unice și informații valoroase, personalizate, pentru un stil de viață mai sănătos. De exemplu, aplicația achu health corelează datele înregistrate de aplicația Fitbit cu previziuni legate de posibile afecțiuni pentru a te ajuta să gestionezi mai bine primele semne de răceală. În același timp, aplicația MySwimPro te ajută să îți îmbunătățești performanța din timpul sesiunilor de înot prin sfaturi personalizate legate de ritmul tău cardiac în timpul antrenamentelor”, spune Jon Oakes, SVP of Product la Fitbit.

Mai multe date despre tine și corpul tău, direct de pe ceas

Update-ul Fitbit OS 3.0 oferă mai multe informații importante din aplicația Fitbit, direct pe ecranul dispozitivului, pentru a vedea mai ușor date și statistici despre somn, consumul zilnic de apă, greutate, rezultatele exercițiilor fizice, ritmul cardiac și minutele active. Poți acum să ții mai ușor evidența greutății direct de pe tracker sau smartwatch. În plus, s-au adăugat exerciții în care îți poti seta obiective. Ele sunt disponibile pe Ionic, Ionic: adidas edition, Versa și monitorizează numărul de calorii arse, distanță sau timp pentru mai mult de 15 tipuri de exerciții, inclusiv alergat, mers pe bicicletă, înot.

Noi aplicații de sănătate și fitness

De astăzi, sunt disponibile următoarele patru aplicații:

achu health: sincronizează datele Fitbit cu tehnologia de predicție a bolilor pentru a evalua posibile afecțiuni și a semnala utilizatorii atunci când aplicația identifică primele semne de îmbolnăvire.

Couch to 5K: folosește datele Fitbit precum distanță și caloriile arse pentru a te ajuta să te antrenezi pentru curse ce încep de la 5 km, până la maraton.

Genius Wrist: dezvoltă functionalități pentru aplicații (Gym Genius, Gym Time Pro, Workout Builder și Workout Genius) ce oferă exerciții on-device, moduri prin care îti poți îmbunătăți productivitatea văzându-ți rezultatele oriunde, oricând.

MySwimPro: oferă antrenamente ghidate de înot, planuri de training și sesiuni video, indiferent la ce nivel de performantă ești, folosind date legate de ritmul cardiac, în timp real. Rezultatele te ajută să îți îmbunătățești performanța și să măsori permanent progresul.

Review Fitbit Versa: un smartwatch versatil cu preț decent

Noi aplicații în 2019

  • Charity Miles: se sincronizează cu datele Fitbit pentru a strânge fonduri pentru 40 dintre cele mai mari organizații de caritate din lume, folosindu-se de numărul pașilor înregistrați.

  • FitBark: se adresează celor care au cățel. Aplicația înregistrează minutele active, distanța, caloriile arse atunci cand ieși alături de cățelul tău la plimbare.

  • GOLD’S AMP for Fitbit: oferă programe personalizate de antrenament cardio și de forță, realizate de profesorii Gold’s Gym, alături de exemple video, cronometru și alerte care să te motiveze.

  • MINDBODY: te ajută să verifici programul sălilor preferate de sport și să vezi care sunt antrenamentele MINDBODY la care poți merge.

  • Noonlight: te ajută să fii în siguranță datorită unor caracteristici precum Alerta de panică și posibilitatea de localizare. O poți folosi când ai nevoie rapidă de ajutor.

  • TRX: antrenamente prin care poți participa la sesiuni de TRX Suspension Training®. Acestea conectează date biometrice la datele Fitbit și te ajută să devii mai puternic și să îți indeplinesti obiectivele sportive pe care ți le-ai propus.

Interfețe avansate pentru dezvoltatori și aplicații noi

După lansarea galeriei cu aplicații App Gallery în 2017, comunitatea dezvoltatorilor a crescut. Astăzi există peste 44.000 dezvoltatori care au acum acces la unelte de programare avansate, inclusiv un nou Exercise API, cu ajutorul căruia se pot crea aplicatii de ultimă tehnologie pentru utilizatorii de smartwatch-uri Fitbit. Un nou Scientific API îi ajută pe dezvoltatori și cercetători să analizeze mai bine datele, folosind funcții de procesare matematică, statistică și semnale digitale.

Dezvoltatorii pot folosi acum proprii algoritmi pentru a crea mai multe aplicatii într-un timp mai scurt, pentru activități complexe precum snowbloarding, ski, sau skateboarding. La rândul lor, utilizatorii își pot monitoriza activități mai specifice, care nu au la bază doar numărul de pași.

  • Alpine Snow: ia-ți smartwatch-ul sau trackerul Fitbit pe pârtie și vei putea afla în timp real, chiar in aplicație, folosind funcția de GPS, informații precum: distanța pe care ai parcurs-o, viteza, altitudinea, condițiile meteo din zona în care realizezi activitatea, caloriile arse și ritmul cardiac.
  • Skateboard: Măsoară viteza, ritmul cardiac, distanța parcursă pe skateboard, caloriile arse, folosindu-se de toate datele Fitbit.

Toate aplicațiile vor fi disponibile în Galeria de Aplicații - Featured App Gallery, în plus față de cele peste 15 tipuri de exerciții și peste 1200 aplicații și fețe de ceas existente deja.

Review Fitbit Charge 3: secretul de la încheietură