Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 3 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Despre Fitbit Ionic am mai vorbit în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, iar review-ul inițial îl găsiți aici. Nu voi mai pierde timpul cu specificațiile, ci voi sări direct la ce e nou la Fitbit Ionic după cea mai recentă actualizare software și ce am făcut eu nou cu el. Să vorbim, mai întâi, despre aplicații.
Singura problemă reală pe care am identificat-o prima dată când am folosit Fitbit Ionic a fost lipsa de aplicații. Acum, nu mai e o problemă. Prin ultimul update, cei de la Fitbit au populat magazinul de aplicații și există câte ceva pentru toată lumea. Fie că vrei să faci un calcul rapid, să citești știri de pe New York Times, să faci un pic de lumină sau chiar să faci mai multă lumină, controlând becurile inteligente Philips Hue.
Avem, deci, aplicații noi și multe și, pe parcursul timpului sunt sigur că vor fi și mai multe. Avem și watchface-uri noi. Inclusiv unele care le vor stârni nostalgii celor care au copilărit în anii ‘90 și care avea mereu după ei un dispozitiv Tamagotchi.
Ultima actualizare ne-a făcut cunoștință și cu Fitbit Labs, adică o serie de watchface-uri interactive, cu animăluțe. Ca la Tamagotchi, trebuie să ai grijă de o piscuță sau de un câine virtual și să te asiguri că au suficientă mâncare. Cum le faci rost de mâncare? Menținându-te în formă! Pașii pe care îi faci se transformă în hrană pentru animăluțul virtual, iar dacă nu mergi suficient într-o zi, s-ar putea să te trezești cu o scrisoare tristă de la pisica sau câinele tău. Am pățit asta, făcând actualizarea și selectând pisica Inca seara, târziu, nemaiapucând să fac numărul necesar de pași care să-mi țină bestia animată fericită. Fitbit recurge la o formă de așa zis șantaj emoțional cu aceste watchface-uri și o face pentru bunăstarea ta. Nu ai suflet dacă nu faci mișcare.
Și, apropo de mișcare, se apropie acea zi în care fiecare dintre noi ne propunem să mergem la sală, să fim într-o formă mai bună, să fim mai sănătoși. Așa că am zis să fur startul și să dau mai mult interes aplicației Fitbit Coach, aplicație pe care o poți descărca pe telefon pentru a urmări antrenamente video realizate de antrenori profesioniști. Pentru încălzire, poți să începi direct cu exercițiile video pe care mi le recomandă ceasul.
Aplicația Fitbit Coach e ca un antrenor personal și te trece prin diverse exerciții pentru a-ți tonifia musculatura și pentru a te ajuta să slăbești. Partea bună este că, pentru majoritatea dintre ele nu trebuie să pleci din casă și poți lucra chiar la tine în sufragerie. Exercițiile pot părea dificile la început, mai ales dacă ești ca mine și nu ai mai făcut mișcare în adevăratul sens al cuvântului de la orele de educație fizică din liceu. Partea bună vine atunci când nu te lași și începi să observi progresele atât pe corpul tău cât și în ușurința cu care ajungi să faci exercițiile. Pentru cei care au nevoie de motivație, Fitbit Coach poate fi o alternativă bună la un antrenor personal. În plus, dacă vrei să vezi clipurile la o calitate mai mare și pe un ecran mai mare, îți poți instala și aplicația Fitbit Coach și pe smartphone.
Concluzia care ar fi, de data aceasta? Dacă în ultimul review spuneam că Fitbit Ionic se apropie mai mult de un tracker de fitness decât un smartwatch, acum putem spune că îndeplinește ambele roluri excelent. Noul update a adus exact ce lipsea pe Ionic și acum este un dispozitiv pentru toată lumea, pentru cei pasionați de noi tehnologii, nu doar un gadget pentru pasionații de sport. Eu am fost Tavi, iar acesta a review-ul start-up.ro pentru Fitbit Ionic.