FlixBus, parte din unicornul german FlixMobility, compania care operează cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, va colabora în România cu Transfero, un operator de transport local consacrat pe segmentul de servicii de transfer spre aeroport.

Pasagerii vor avea la dispoziție 10 curse zilnice spre Aeroportul Otopeni, biletele pot fi deja rezervate. Autocarele Transfero vor avea un autocolant cu înscripționarea „în colaborare cu FlixBus” pentru a putea fi ușor identificate de către călători.

FlixBus, 11 orașe din Moldova conectate cu Aeroportul Otopeni

Prin intermediul acestui parteneriat, călătorii din 11 localități din regiunea Moldova vor avea acces la o alternativă de transport sigură și confortabilă pentru a ajunge la Aeroportul Otopeni (Henri Coandă). Printre orașele deservite se numără Focșani, Buzău, Vaslui sau Râmnicu Sărăt. Autocarele și microbuzele care operează aceste rute circulă cu o frecvență de 10/11 plecări pe zi.

Călătoriile pot fi deja rezervate prin intermediul site-ului sau aplicației FlixBus, din agențiile de turism partenere FlixBus, cât și de pe site-ul Transfero.

La nivel global, peste 40% din rețeaua FlixBus este alcătuită din orașe mici și mijlocii cu mai puțin de 20.000 de locuitori. Conectarea orașelor mici și mijlocii la rețeaua europeană este un obiectiv important pentru ambele companii.

În Europa, FlixBus oferă curse regulate cu autocarul spre și dinspre cele mai mari aeroporturi, care operează zboruri spre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Peste 57 de aeroporturi sunt deservite de autocarele verzi, inclusiv unele dintre cele mai aglomerate, precum Charles de Gaulle în Franța, aeroportul Frankfurt în Germania sau Milano Malpensa în Italia.

“Peste 100 de milioane de persoane au călătorit în Europa cu FlixBus. Ne dorim să schimbăm viziunea tradițională asupra călătoriilor pe distanțe lungi și susținem tranziția către shared mobility și digitalizarea serviciilor de transport. Prin parteneriatul cu Transfero, unul dintre operatorii consacrați pe acest segment, facem un pas important spre oferirea unei experiențe de rezervare digitală pasagerilor din România. În plus, în acest mod, călătorii care nu au un autoturism personal sau cei care nu vor să își facă griji cu parcarea la aeroport au o alternativă de transport confortabilă și accesibilă”, a declarat Adrian Rășoiu, reprezentant FlixBus în România.

Flota de autocare este alcătuită din 10 autocare și 20 de microbuze de cea mai nouă generație.

În prezent, operatorul de servicii de mobilitate FlixBus oferă curse internaționale directe din România din peste 100 de localități spre 14 țări din Europa. Printre aeroporturile conectate prin intermediul curselor directe din România se numără Aeroportul Internațional din Viena și Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta.

FlixBus a anunțat recent curse cu autocarul spre câteva dintre cele mai populare destinații de vacanță de pe litoralul Bulgariei, precum Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Varna, Obzor, Burgas, Albena și Kavarna pentru a susține reluarea turismului internațional.