Flow UI este un design system/trend precum Material UI de la Google. Proiectul va fi open source sub licență MIT, cea mai permisivă licență pentru software. Asta înseamnă că oricine se va putea folosi de codul nostru și poate crea produse pe care să le și vândă dacă dorește”, ne-au precizat Zoltan și Robert.

În esență, Flow UI va fi un set de componente web (butoane, meniuri, tipografie etc.) cu un aspect modern și curat. ”Unul dintre scopurile principale este ca aspectul și culorile elementelor să fie făcute în conformitate cu cerințele de accesibilitate pentru oameni cu dezabilități, conform guideline-urilor Google Lighthouse”, spune Zoltan.

De exemplu, afirmă el, în Uniunea Europeană toată site-urile de la instituții trebuie să aibă specificațiile de accesibilitate în ordine. ”Există și cazuri în care s-au dat în judecată firme pentru că nu aveau accesibilitate corectă. În principiu ideea este că tema asta de accesibilitate în viitor va fi un big deal, cum este GDPR-ul”, declară cofondatorul Themesberg & Flow UI.

Flow UI va fi una dintre cele mai abundente sisteme de design în ceea ce privește numărul componentelor, ne-au precizat fondatorii săi. Ca și în cazul altor sisteme de design, precum Material UI, developerii se vor putea folosi de acest sistem pentru a crea site-uri web cu un aspect foarte modern. ”Noi dorim să lansăm de-a dreptul un nou design trend bazată pe simplitatea UI-ului”.

Potrivit fondatorilor, feature-urile puse la dispoziție de Flow UI vor fi disponibile oficial începând cu luna aprilie 2020. ”Momentan cine este interesat își poate înregistra email-ul că să fie notificat de progresul făcut pe proiect și să afle când va fi lansat”, precizează tinerii.

Flow UI este un tool gratuit și se adresează oricărui profesionist din domeniul IT, fie că vorbim despre dezvoltatori web, de aplicații, sau designeri.

Zoltan Szőgyényi este unul dintre alumii taberei de antreprenoriat Startup Your Life, care ajunge la ediția cu numărul 7 în luna mai a acestui an (vă puteți rezerva locul la Extra Early Bird, cu reducere de 40%, pentru ediția din primăvara acestui an aici). Lucrează ca programator de 5 ani, iar anul trecut și-a deschis propriul business de profil alături de Robert tanislav, un fost coleg de facultate.

Themesberg, un marketplace de unde se pot descărca sau cumpăra kit-uri de interfețe de utilizator pentru web, teme și template-uri bazate pe Bootstrap 4 (Bootstrap este una dintre librăriile open source dedicate eveloperilor HTML, CSS și JS). Mai multe detalii despre proiect puteți afla aici.

Ildiko Ignacz, cofondatoarea Flow UI, este product designer și at director care trăiește în Norvegia. Este specializată în crearea de interfețe de design și de 5 ani lucrează atât alături de fondatori de startup-uri cât și de companii mari realizând proiecte de software pentru industria de entertainment, pentru SaaS-uri.