Articolul acesta a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro de miercuri, 18 februarie. Puteți să vă abonați la newsletter aici.

Urmați-vă visul pe care-l aveți chiar dacă totul par să fie împotriva voastră. Nu spun să vă lăsați imediat ce terminați de citit cu totul în urmă viața pe care o aveți acum, însă gândiți-vă ce vă doriți, ce vreți să realizați, unde vreți să ajungeți.

Poate că visați să trăiți în altă parte, să vă începeți ziua privind valurile mării/oceanului. Poate că vreți să vă începeți propria afacere, aveți un hobby pe care vreți să-l duceți și mai departe.

Treceți peste reținerile pe care le aveți și urmați-vă acel vis (iar asta vă spune un om care analizează pe toate părțile o situație și ia cu greu o decizie, evident, punând mai întâi în față posibilitatea ”și dacă se întâmplă ceva rău?”).

Cum ar fi fost dacă Elon Musk, de exemplu, ar fi renunțat la visul de a construi Tesla după ce Charlie Munger, vice președintele Berkshire Hathaway, i-a spus cu lejeritate în 2009 că o să dea de pământ cu acest business? Și nu doar într-o conversație privată, ci la un prânz, în fața unei mese la care erau încă mulți alți oameni.

”M-am întristat, dar i-am spus că sunt de acord cu motivele pe care mi le-a dat, că probabil vom muri, dar că merită să încerc orice ar fi”, își amintește Musk.