Eight Roads Ventures, firma de capital de risc londoneză și brațul de investiții de proprietate al companiei Fidelity International Ltd., a lansat un fond de investiții de 375 milioane de dolari. Cu orientare pe scaleup-uri din Europa și Israel, firma își dorește să răspundă cererii de finanțare din ce în ce mai mare pentru companiile în faza de creștere, relatează Bloomberg.

De asemenea, fondul este interesat companiile care și-au finanțat creșterea din vânzări proprii, dar acum au nevoie de bani pentru a-și accelera creșterea și internaționalizarea.

Eight Roads Ventures intenționează să sprijine între 15 și 20 de companii, cu o investiție medie de până la 30 de milioane de dolari. Reprezentanții companiei spun că fondul va acoperi un domeniu larg de investiții pentru consumatori și întreprinderi, inclusiv fintech-urile și companiile de IT din domeniul sănătății.

Davor Hebel, managing partner, a spus că în Europa există o lipsă de consiliere și susținere credibilă pentru scalare. „Suntem încrezători că, având ajutorul potrivit, ecosistemul european poate crea în mod sistematic afaceri tehnologice globale care să depășească 10 miliarde de dolari”.

Unele dintre investițiile anterioare ale firmei includ companiile Made.com, OTA Insight și Oviva. Primele două fonduri au fost în valoare de 100 milioane lire sterline (2010) și 150 milioane lire sterline (2015).