HTC Desire 12 și HTC Desire 12+ se aseamănă între ele din mai multe puncte de vedere. Ambele smartphone-uri au display-uri cu format 18:9, ambele vin cu 3GB memorie RAM, design atrăgător, dar cu porturi de încărcare microUSB, nu USB-C.

HTC Desire 12 e modelul mai slab, venind cu un display de 5,5 inch și rezoluție HD+, procesor MediaTek și camere de 13, respectiv 5MP. Este un telefon care arată bine, dar care nu se va descurca foarte bine la capitolul foto și nu vine nici cu un senzor de amprente. Performanțele ar trebui să fie decente, la fel și autonomia, dar designul din sticlă acrilică este principalul ”selling point” al acestui dispozitiv.

HTC Desire 12+ e mai bine pregătit din mai toate punctele de vedere. Display-ul lui este de 6 inch, iar rezoluția e tot HD+. Procesorul este un Snapdragon 435, ceva mai bun și mai eficient decât Mediatek-ul din modelul mai mic. Camerele foto ar trebui și ele să ofere rezultate mai bune. Cea principală este duală și va putea realiza poze de tip portret cu blur pe fundal, iar cea de selfie-uri are și ea o rezoluție mai bună, de 8MP. Bateria aici este de 2965 mAh, iar telefonul dispune și de un senzor de amprente, pentru un spor de securitate.

Cei de la HTC nu au dat detalii despre prețurile celor două telefoane, dar se poate, pe baza specificațiilor, ca ele să coste în jur de 1.000 de lei, poate chiar mai puțin.