Firma de investiții Play Ventures va investi 300 de milioane de dolari în startup-uri de gaming din toată lumea, scrie VentureBeat. Compania va fi condusă de doi reprezentanți în Helsinki și Singapore, lucru care reprezintă o oportunitate ca Estul și Vestul să colaboreze în această sferă, sunt de părere fondatorii companiei.

Firma de investiții va finanța startup-uri early-stage care oferă produse și servicii de gaming, cum ar fi jocuri pe mobil și PC, streaming, marketing, achiziții de utilizatori, date și studiouri de gaming. În același timp,fondatorii spun că le-ar plăcea să vadă startup-uri care combină gaming-ul cu noile tehnologii, precum inteligența artificială. Totuși, ei rămân precauți atunci când vine vorba de o combinație între criptomonede și jocuri - tendință care ar putea să apară pe piața de gaming.

Play Ventures își propune să facă până la opt investiții pe an, în runde de circa 500.000 de dolari. Fondul a investit deja în trei companii și urmează să încheie câteva runde în lunile următoare.