Talis Capital este un fond VC lansat în Londra, iar printre fondatorii acestuia se numără și un român, Vasile Foca. Fondul de investiții a fost lansat în 2009, iar în cei 10 ani de existență a reușit să adune peste 600 de milioane de dolari în cadrul rundelor de investiții.

Cele 100 de milioane de dolari urmează să fie investite în companii tech cu creștere rapidă, din sectoare consacrate, precum alimente, agricultură sau sănătate.

Talis face investiții de tip late-seed și până la Series C, sumele fiind, de obicei, de la 1 și până la 10 de milioane de dolari. Se concentrează pe startup-uri din Marea Britanie, Europa Centrală și de Est și SUA.

Până acum, fondul VC a făcut peste 40 de investiții, înregistrând o creștere de 220% în cinci ani în ceea ce privește acțiunile pe care le deține în companii.

„Investitorii cu care lucrăm îndeaproape vor să sprijine următoarea generație de inovatori și disruptori”, a declarat Vasile Foca, managing partner și cofondator al Talis Capital, citat de EU-Startups. „Le putem arăta cum să facă acest lucru și într-o etapă destul de timpurile, când pot face cu adevărat o diferență. Unul dintre motivele pentru care avem succes este că noi căutăm antreprenori și idei care ne pasionează și putem folosi această pasiune și convingere cu partener noștri limitați (LP). Talis Capital își are rădăcinile family office, dar a crescut pentru a încorpora peste 30 de persoane și familii pentru a oferi o poartă de acces la cea mai bună scenă europeană de capital de risc”.