Stagiile în care se află afacerile înscrise în program variază de la idee la companii care sunt pe piață deja de câțiva ani. Afacerile activează în diverse industrii, cum ar fi divertisment, medical, retail, servicii financiare sau educație.

În timpul programului de 3 luni și jumătate, antreprenorii vor ”învăța făcând” (learn by doing) și vor lansa o companie folosind curriculum-ul Founder Institute, feedback de la experți și susținere de la mentori cu experiență.

Programul este part-time, devenind o oportunitate perfectă pentru angajații care lucrează full-time să își testeze și construiască ideea înainte să facă ”saltul” de la angajat la antreprenor și să își dea demisia.

Rată de promovabilitate de 30%

În total, 183 de antreprenori aspiranți au aplicat la această ediție a Founder Institute Bucharest, dar mai puțin de jumătate dintre ei au întrunit criteriile de admitere și au fost admiși în program.

Începând cu 11 februarie, 44 de fondatori au început să lucreze ”hands-on” la afacerile lor. În fiecare marți, fondatorii se vor întâlni la unul dintre spațiile colaborative ale Mindspace din București pentru o sesiune săptămânală de training condusă de mentori aleși cu atenție.

Absolvirea programului Founder Institute este grea - de fapt, mai puțin de 30% dintre cei care încep programul ajung să îl termine.

Programul a fost proiectat în așa manieră deoarece una dintre valorile cheie ale Founder Insitute este: ”Founder Institute este dificil pentru că să construiești o companie puternică este mult, mult mai dificil”.

Cea de a patra cohortă din București va absolvi în data de 19 mai 2020.

În București, Founder Institute este susținut de Lead Director, Alex Dascălu, alături de Associate, Nicoleta Gologan și Entrepreneur in Residence, Gabriel Păunescu.

Founder Institute Bucharest - 16 startup-uri lansate

”Sunt foarte încântat să văd calitatea noilor fondatori. Este foarte inspirațional să le vezi determinarea, angajamentul puternic și entuziamsul. Sunt, iarași, foarte mulțumit de decizia de a aduce Founder Institute în România. Să dai oportunitatea antreprenorilor locali să se conecteze la ecosistemul global de startup-uri, să îi vezi pe cei cu adevărat talentați că prosperă și trec printr-un proces spectaculos de dezvoltare este un sentiment foarte îmbucurător” ,spune Alex M. Dascălu, Director al Founder Institute în România, care este și parte a Echipei de Leadership Global a Founder Institute.

CEO-ul Founder Institute, Adeo Ressi, crede că Bucureștiul are oportunitatea să devină principalul hub de creare de startup-uri în tehnologie din Europa Centrala și de Est. ”Vizitez între 30 și 50 de orașe pe an și le aleg doar pe cele care au un potențial real de succes. Dacă mă aflu aici înseamnă că da, București a atins acel potențial”, a spus Ressi în timpul ultimei sale vizite în București. Am discutat și noi cu el în ziua în care a venit în România pentru a vorbi cu antreprenorii. Puteți asculta acum podcast-ul sau citi articolul în care Adeo vorbește despre ce e stricat astăzi în lumea startup-urilor.

Founder Institute a deschis operațiunile pentru prima dată în București în 2017, când liderii locali Alex Dascălu și Marius Mitroi s-au alăturat misiunii de a crește comunități de oameni talentați și motivați care vor să construiască companii cu impact.

De atunci, Founder Institute București a organizat 3 ediții ale acceleratorului și a lansat 16 startup-uri. În total, 18 fondatori au reușit să absolvească programul.

În prezent, Founder Institute București derulează cea de a patra cohortă.

În Founder Institute, antreprenorii aflați în stadii incipente ale afacerilor lor pot construi companii alături de o rețea critică de suport alcăuită din experți locali în startup-uri care sunt investiți în succesul lor și parcurgând un proces structurat de construire a unui business care a ajutat alumnii programului să strângă peste 900 milioane de dolari.

Liderii unora dintre startup-urile cu cea mai rapidă creștere din lume au folosit Founder Institute pentru a strânge fonduri, pentru a intra în aceleratoare de tip seed, pentru a genera tracțiune, a recruta o echipă, a construi un produs, sau pentru a face trecerea de la angajat la antreprenor. Absolvenții Founder Institute includ companii de top de pe 6 continente, ce au o creștere fulminantă, precum Udemy, Realty Mogul, Itembase, goplaceit, Appota.

Cu sediul în Silicon Valley și ediții locale în peste 200 de orașe și 60 de țări, misiunea Founder Institute este de a Globaliza Silicon Valley și de a ajuta antreprenorii talentați și motivați să construiască companii care vor crea un milion de noi locuri de muncă. Founder Institute a fost fondat în 2009 de Adeo Ressi și Jonathan Greechan.