Founder Institute vine în ajutorul celor care vor să ajungă acolo unde nimeni nu a mai ajuns până acum și lansează un program destinat antreprenorilor care vor să lanseze un startup în domeniul explorării spațiale, scrie VentureBeat.

Founder Institute, un program lansat în Silicon Valley și dedicat antrepreprenorilor aspiranți, este prezent și în țara noastră de la începutul acestui an.

Recent, organizația din State a anunțat lansarea programului Star Fellow, prin intemediul căruia oferă training și mentorat antreprenorilor care vor să lanseze companii care au legătură cu spațiul. Progamul oferă acces la cursurile de inițiere în crearea unui startup ale Founder Institute, precum și acces la mentori care au legătură cu domeniul explorării spațiale, dar mai ales, șansa de a pitch-ui ideile în fața unor investitori experiementați și extrem de cunoscuți precum Tim Draper sau Steve Jurvetson.

Citește mai multe despre Founder Institute, programul care îți arată dacă ești făcut pentru a fi antreprenor. În acest moment, Founder Institute se pregătește să primească o nouă cohortă de antreprenori locali și organizează primele evenimente preliminare.

Grație eforturilor depuse de companii precum SpaceX, Blue Origin sau OneWeb, o nouă eră a explorării spațiale este pe cale să înceapă din 2025. Iar până la acel moment, planul managementului Founder Institute este de a avea 500 de startup-uri active în acest domeniu.

Founder Institute a fost lansat în 2009 și prin rețeaua sa ajută antreprenorii aflați la început de drum din peste 170 de orașe din 60 de țări. Cursurile programului a fost absolvite de peste 3.000 de persoane, iar companiile fondate de aceștia au o evaluare cumulată de peste 15 miliarde de dolari.

Printre companiile care au trecut prin acest program se numără Udemy, Travelcar sau Visabot.