The Family este o organizație care sprijină antreprenorii prin educație financiară și investiții, dar „nu este un incubator, nici un fond VC sau un accelerator”, după cum afirmă pe pagina lor, ci mai degrabă o platformă care unește antreprenori din Europa. Aceasta a primit o finanțare de 15 milioane de euro din partea LGT Capital Partners, alături de HummingBird Venture, Project A, eVentures și alți investitori, scrie TechCrunch.

În ultimii ani, a fost organizat câte un batch în fiecare trimestru, la care participau în jur de 20 de companii. The Family ajută startup-urile pe partea de finanțare, produs, recrutare și multe alte nevoi. Totuși, pentru a beneficia de tot sistemul de suport, startup-urile trebuie să fie dispuse să ofere 5% din acțiunile companiei.

Antreprenorii care intră în program beneficiază de oferte exclusive în valoare de 500.000 de euro, care presupun parteneriate cu Amazon, IBM, Facebook, Paypal și Github, acces la o rețea de antreprenori și lideri în industrie, precum și investitori, printre alte beneficii.

Programul se desfășoară în trei orașe: la Paris, echipa se concentrează pe produs și inginerie, la Londra sunt ajutați să adune investiții, iar la Berlin lucrează pe partea de operațiuni și execuție. Printre startup-urile care au trecut prin programul de accelerare se numără Nestor, despre care am scris și noi, Agricool, Algolia, Clustree, Comet, Doctrine, Fretlink, Heetch, Payfit, Side, Stanley Robotics, Trusk și altele.

Foto credit: peshkova / Deposit Photos