Decizia vine în contextul cererii în creștere accelerată de cursuri desfășurate offline, alături de interesul tot mai mare al antreprenorilor români de a investi în francize de servicii.
Orașele cu potențialul cel mai mare de dezvoltare a unei francize marca Academia Micilor Developeri sunt cele cu o populație de peste 150.000 de locuitori, iar veniturile anuale estimate ale unei francize pot varia, în funcție de orașul în care este deschisă, între 80.000 euro și 170.000 euro.
"Ne dorim parteneri de afaceri pe termen lung, care să dezvolte businessul de educație în IT la cele mai înalte standarde. Prioritatea noastră este calitatea, nu volumul. Am observat că, în piața francizelor, există un interes tot mai vizibil față de astfel de investiții și modele de business. Dacă francizele de vânzare de produs (de tip cafenea, restaurant, modă) au fost în trecut cele mai căutate, în ultimii doi ani, din ce în ce mai multe persoane investesc în francize de servicii. Acestea cer mai multă implicare din partea antreprenorului, pentru că el poate face diferența în relația dintre client și business, de aceea se potrivesc unui profil de personalitate empatică, orientată spre socializare, cu o bună capacitate de gestionare și echilibrare a resurselor interioare, care dorește să facă o investiție cu semnificație în educație și tehnologie," spune Oana Manga, Managing Partner, Academia Micilor Developeri.
Franciza Academia Micilor Developeri - orașe vizate
Topul orașelor cu o cerere mare de cursuri de programare pentru copii, conform solicitărilor de înscriere primite de la părinți și a numărului de înscrieri la lecțiile demonstrative susținute de profesorii centrului, este format din București, Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, Ploiești, Pitești și Sibiu.
Acestea reprezintă piețe sigure de dezvoltare a unei francize după modelul de afaceri al academiei. Principalul atu care diferențiază Academia Micilor Developeri în piața de cursuri pentru copii și tineri este faptul că este singura școală de programare din România cu o vechime de 10 ani și care are elevi certificați internațional Java Foundations.
Academia Micilor Developeri este locul unde, încă din anul 2013, copiii și tinerii învață să devină creatorii tehnologiei de mâine. Prin intermediul programării distractive și ingenioase, elevii cu vârste între 8 și 18 ani pot urma cursuri de programare software, care includ: programare vizuală, gândire algoritmică, robotică, electronică, programare în linie de cod, cursuri de pregătire pentru certificări Java. Franciza oferă posibilitatea de a intra într-o industrie în plină expansiune, beneficiind de un brand puternic, recunoscut pe plan național.
Academia Micilor Developeri a inițiat procesul de francizare în urma a 10 ani de creștere și dezvoltare a afacerii, prin dublarea cifrei de afaceri de la an la an. În 2022, aceasta a ajuns la peste 800.000 euro.
Cursurile concepute și predate la Academia Micilor Developeri au un puternic impact educativ și sunt captivante pentru copii. Ei descoperă informația prin joc, în loc să o memoreze sau să o preia mecanic de la profesor. Copiii de azi sunt natural atrași de tehnologie, învață rapid, parcurg cursurile cu energie, curiozitate și entuziasm.
Franciza Academia Micilor Developeri: costuri
Programele academiei li se potrivesc chiar și celor care nu și-au descoperit încă latura tehnică. Odată ce se află în față programării unui joc, a unui robot, odată ce reușesc să miște obiecte prin linii simple de cod, magia se întâmplă și platforma și profesorii reușesc să le deschidă o cale către cunoaștere, care de cele mai multe ori le devine pasiune și carieră.
Francizații au la dispoziție o soluție completă de business în educație, acces la platforma de e-learning, traininguri periodice pentru echipa de management și pentru profesori, un ghid de predare, cu pachet software pentru utilizare la clasă.
Franciza vine cu o programă gata de implementat, care acoperă 4 ani de studiu, manual de franciză, asistență și consultanță continuă, suport de marketing din partea francizorului și mai ales cu sisteme informatice de tip CRM și e-learning.
Un beneficiu important oferit francizaților este suportul acordat pentru dezvoltarea și administrarea afacerii lor, care include:
- Asistență în selecția locației și amenajarea centrului educațional.
- Acces la un plan de afaceri detaliat și la un sistem de management eficient.
- Suport în marketing și promovare, cu materiale pregătite și strategii eficiente de atragere a clienților.
- Formare inițială și continuă, pentru menținerea la curent cu tendințele și tehnologiile cele mai recente din domeniul IT.
- Consiliere în recrutarea și pregătirea profesorilor.
În contextul în care piața muncii în domeniul IT cunoaște o cerere constantă de specialiști, antreprenorii care aleg să se implice în educația tehnologică a copiilor și adolescenților contribuie în mod direct la dezvoltarea generației următoare de profesioniști. Astfel, francizații Academiei Micilor Developeri se bucură nu doar de avantajele unei afaceri rentabile, profitabilă încă din primul an de activitate, ci și de satisfacția de a aduce un aport valoros la dezvoltarea societății.
Academia Micilor Developeri a fost înființată în anul 2013, de antreprenorii Oana Manga și Costin Pietraru. Până acum, peste 20.000 de copii au urmat cursurile sau workshop-urile centrului, atât în București, cât și în țară.