Metodologia educațională canadiană va fi implementată la nivel preșcolar, în cadrul grădiniței Fram.

”Am întâlnit un interes crescut în Transilvania pentru adoptarea conceptului Maple Bear și am primit foarte multe cereri de parteneriat. Vom începe implementarea sistemului nostru educațional cu 45 de copii din cadrul Grădiniței Fram din Sibiu. Primul nostru partener în franciză împărtășește aceleași valori și pasiuni în ceea ce privește educația și investiția în viitorul copiilor. Suntem încrezători că adoptarea programului nostru bilingv se va derula natural, având în vedere mediul de lucru pe care l-am întâlnit acolo, bazat pe cursuri zilnice de limbă engleză și pe strategii de predare de impact”, spune Yann Bidan, Director General al Maple Bear pentru Europa Centrală și de Est.

Franciza Maple Bear - training pentru personalul didactic

Trecerea la noua metodologie de învățare va fi asigurată de echipa academică Maple Bear prin programe de training și coaching pentru personalul didactic, care vor avea loc începând cu luna august 2019 și vor continua în septembrie și octombrie.

Pe tot parcursul anului, echipa de la Sibiu va fi ghidată de un director Maple Bear, din Canda, pentru programul academic virtual, care va facilita procesul de transfer al metodologiei canadiene, și de un director Maple Bear Europa Centrală și de Est, din România, pentru coordonarea academică.

"Sistemul de învățare Maple Bear se conformează reglementărilor educaționale locale și oferă programe curriculare locale integrate, pe lângă programul canadian. Metodologiile de învățare și strategiile de predare sunt însă canadiene. Prin acest proces, urmărim să cultivăm respectul pentru cultura locală și să oferim mai multe opțiuni educaționale elevilor Maple Bear. Nu ne propunem să transformăm copiii locali în cetățeni francezi, americani sau canadieni, ci să îi creștem cu respectul față de identitatea lor culturală și să le dezvoltăm mentalitatea de cetățeni globali. Pregătirea copiilor pentru secolul 21, învățarea pe tot parcursul vieții și cetățenia globală reprezintă fundamentul metodologiei educaționale canadiene, care este gândită să educe copilul ca întreg - din punct de vedere fizic, intelectual, emoțional și social ", explică Yann Bidan, Director General al Maple Bear Europa Centrală și de Est.

Pe lângă suportul academic pentru funcționarea grădiniței, Maple Bear va oferi susținere continuă echipei din Sibiu pe zona de operațiuni, comunicare și resurse umane. Având în vedere acest pachet de beneficii, Maple Bear Sibiu intenționează deja să deschidă o școală elementară la Sibiu în 2020.

Modelul educațional canadian bilingv Maple Bear reprezintă o bună oportunitate de business pentru grădinițele private existente, ale căror cadre didactice pot preda la un nivel de limbă engleză performant și care doresc să se diferențieze de competiție, în special de modelele britanice de pe piață.

Franciza educațională - școala canadiană Maple Bear

De asemenea, pentru antreprenorii care doresc să intre în afaceri educaționale, beneficiind de sprijinul temeinic și constant din partea celui mai extins concept educațional în sistem de franciză din lume.

În România, Maple Bear își propune să deschidă 10 unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, luând în calcul posibilitatea de a se extinde și în zona învățământului liceal.

În ultimele luni, Maple Bear a crescut global la 400 de școli și peste 40.000 de studenți în 17 țări. După deschiderea școlii din Sibiu, programată pentru 2020, Maple Bear va deschide o grădiniță și o școală elementară în Sofia, Bulgaria, în cursul anului 2020. Pentru următorii 5-10 ani, Maple Bear își propune să dezvolte o rețea de 50 de unități școlare în regiunea Europei Centrale și de Est.

Franciza Maple Bear - educația canadiană

Canada este recunoscută drept una dintre cele mai apreciate sisteme educaționale și cu cel mai bun sistem de educație în limba engleză. Sistemul educațional din Canada se clasifică în mod constant printre primele cinci țări din lume, conform OECD PISA.

Canada (locul 5) depășește toate țările vorbitoare de limba engleză din lume (Regatul Unit care ocupă locul 22 sau SUA, pe locul 31) și se situează înaintea liderilor economici și educaționali din Europa (Franța, pe locul 25 sau Germania, pe locul 13).

Din 1994, sistemul educațional canadian aplică o metodologie care dezvoltă pe deplin personalitatea copilului - din punct de vedere fizic și intelectual, emoțional și social - axându-se pe învățarea competențelor cheie pentru succesul viitor.

Educația canadiană funcționează în orice cultură, mai mult de 30% dintre copiii din școlile canadiene au ambii părinți provenind din țări diferite. Metodologia de predare este dezvoltată astfel încât să se asigure că nimeni nu este lăsat în urmă.

Școlile Maple Bear nu sunt internaționale, ci sunt școli locale. Sistemul Maple Bear se conformează reglementărilor locale în materie de educație, oferind programe curriculare locale integrate, pe lângă programul canadian.

De exemplu, Singapore are, potrivit clasamentelor PISA & OCDE, cel mai performant sistem educațional din lume. Cu o populație de 5,6 milioane, are o piață de învățământ privată foarte competitivă. Prima școală Maple Bear a fost înființată în 2014, iar în prezent funcționează 30 de școli. În 2017, Maple Bear a fost premiat cu titlul "Cel mai bun sistem de educație bilingvă preșcolară"

Totodată, Maple Bear deține 40% din piața școlilor private din Brazilia, cu 120 de școli, în 81 de orașe.

În India, Maple Bear se situează în top 5 branduri de succes în învățământul privat preșcolar în ultimii 10 ani și a primit recent premiul IDA 2018 pentru pedagogie inovatoare în educația timpurie.