RE/MAX este o companie de servicii imobiliare în sistem de franciză care și-a început activitatea în anul 1973 în Statele Unite. Sunt peste peste 100.000 de agenți în 6.800 de birouri din mai mult de 100 de țări. RE/MAX România a luat naştere în 2006, iar extinderea locală a avut loc în sistem de franciză. Am aflat cât te costă franciza RE/MAX și ce beneficii ai ca francizat.

RE/MAX România a încheiat 2017 cu 22 de birouri, peste 200 de agenți și 7 contracte de franciză semnate pentru birouri în curs de deschidere, ne-a precizat Răzvan Cuc, director regional al companiei. Dintre acestea, 4 sunt localizate în București.

Franciza RE/MAX – orașe vizate

”La final de 2017, am semnat șapte noi contracte de franciză, care se vor deschide în București, Iași, Satu Mare, Timișoara, Cluj, pe lângă cele existente”, a declarat Cuc (foto).

Potrivit acestuia, RE/MAX are în plan o creștere de 60% a numărului de birouri și agenți pentru acest an. Și, deși pe lista exptinderilor sunt polii economici ce au potențial de dezvoltare în domeniul imobiliar, Răzvan Cuc spune că echipa sa este atentă și la orașe mai mici, cu industrii locale în creștere, care prezintă un interes crescut pentru dezvoltatorii imobiliari și unde se observă o dinamică tot mai mare în raportul cerere-ofertă pentru tranzacțiile imobiliare.

”Datele din 2017 ne-au confirmat acest lucru, astfel că birourile din Cluj și București au intermediat cele mai multe tranzacții imobiliare. Pe de altă parte, orașele mai mici, de sub 200.000 de locuitori, devin tot mai interesante și atractive din perspectiva imobiliară. Cu industrii locale aflate în creștere și un interes tot mai mare al dezvoltatorilor imobiliari de a investi în astfel de zone, orașele mai mici au potențialul de a susține o franciză RE/MAX. Un astfel de exemplu este orașul Arad, nou intrat în topul orașelor cu cele mai multe intermedieri în 2017, aflat pe poziția a treia, după numărul de intermedieri”, a afirmat reprezentantul RE/MAX.

Orașele mai mici, de sub 200.000 de locuitori, devin tot mai interesante și atractive din perspectiva imobiliară

Costuri de achiziție a francizei

Din punctul său de vedere, franciza RE/MAX este o oportunitate de afacere cu investiție minimă și cu un potențial rapid de creștere. În plus, chiar dacă nu au experiență în domeniul imobiliarelor, francizații beneficiază de susținerea întregii rețele, precum și de programe de training.

În esență, un contract de franciză RE/MAX se încheie pe o perioadă de cinci ani de zile, iar costul de achiziție variază între 6.000 și 8.000 de euro. ”Acest cost include trainingul, materiale și suport în demararea afacerii, la care se adaugă amenajarea unui birou pentru desfășurarea activității. Pe lângă aceste costuri, afilierea la rețeaua RE/MAX necesită certificări pe care agenții le pot obține în urma a minimum 150 de ore de training, ownerii/brokerii având nevoie de 200 de ore de pregătire specifică”, explică Răzvan Cuc, precizând faptul că antreprenorii interesați au acces la un pachet complet de training pentru setarea în detaliu a unui birou francizat și apoi, la un alt pachet pentru recrutare.

Acest cost include trainingul, materiale și suport în demararea afacerii, la care se adaugă amenajarea unui birou pentru desfășurarea activității

”Sumele investite în achiziția francizei și amenajarea birourilor diferă de la caz la caz pentru fiecare francizat și în funcție de dotările biroului în care se va desfășura activitatea. De exemplu, franciza RE/MAX Family din Oradea, care a devenit operațională în luna decembrie a anului trecut, a presupus o investiție de aproximativ 16.500 de euro, sumă care a inclus și amenajarea biroului”, a mai spus managerul RE/MAX.

RE/MAX – ce beneficii au francizații

Odată cu accesul la rețeaua RE/MAX, ownerii/brokerii vor plăti o redevență lunară procentuală din venituri și una fixă administrativă.

Totodată, francizații primesc încă de la început suport complet din partea rețelei pentru dezvoltarea afacerii. De exemplu, au acces la instrumentele de marketing pentru a-și promova eficient afacerea. ”Dezvoltarea profesională a brokerilor/ownerilor și a agenților reprezintă o prioritate pentru RE/MAX, care pune la dispoziția acestora programe educaționale complete. Un astfel de exemplu este Academia RE/MAX, un program educaţional care se adresează agenților și brokerilor/ownerilor interesați de învăţarea şi dezvoltarea continuă, indiferent dacă sunt sau nu parte a RE/MAX România”, completează Răzvan Cuc.

Pe zona tehnologică, francizații au acces la unelte şi resurse IT, precum un sistem CRM performant, website şi suport. Mai mult, aceștia beneficiază de un sistem de vânzări ce îi ajută să ofere clienţilor cele mai bune servicii imobiliare, listare exclusivă, sistem de asociere, comision 0%.

RE/MAX se adresează tuturor antreprenorilor dornici să intre pe piața imobiliară, indiferent că au sau nu experiență în acest domeniu

Business-ul RE/MAX în România

Reprezentantul RE/MAX a declarat faptul că la finalul lui 2017 fuseseră generate comisioane în valoare de 2 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 30% comparativ cu anul anterior. Totodată, pentru acest an compania are în plan majorarea cifrei de afaceri obținute din valoarea comisioanelor din tranzacții cu 40%. În același timp, se pune un accent foarte mare pe deschiderea de noi birouri la nivel local.

”RE/MAX se adresează tuturor antreprenorilor dornici să intre pe piața imobiliară, indiferent că au sau nu experiență în acest domeniu. Căutăm oameni cu viziune și dorință de a performa în domeniu. Pentru antreprenorii aflați în căutarea unei idei de afaceri, RE/MAX reprezintă o afacere profitabilă și cu cerere în piață. Acestora le punem la dispoziție cadrul necesar derulării afacerii, de la educație până la un softuri care îi vor ajuta să gestioneze optim întreaga afacere”, afirmă Răzvan Cuc.