Aplicația online Google Maps permite utilizatorilor să trimită modificări și corectări la înregistrări, astfel că potențialii escroci schimbă datele de contact listate pentru bănci în aplicație cu ale lor. Apoi, victimele îi apelează crezând că este banca lor și își dau datele bancare confidențiale, fără a-și dea seama că ar fi ceva în neregulă, informează Business Insider.

Potrivit publicației, poliția din India a emis un avertisment în acest sens după ce au fost semnalate mai multe cazuri în ultima lună. Deși avertismentul a fost adresat în India, nu există nicio garanție că atacatorii din alte regiuni nu ar putea prelua aceată metodă de fraudă pentru a-i deposeda pe clienți de bani.

Un purtător de cuvânt al Google a recunoscut pentru publicația The Hindu că, oferind utilizatorilor posibilitatea să sugereze informații actualizate, ar putea duce la inexactități sau editări malițioase. Acesta a dat asigurări că, atunci când se întâmplă asta, compania face tot posibilul pentru a remedia situația cât mai curând.

Pentru orice eventualitate, nu vă încredeți în telefoane care pretind că ar fi de la banca voastră, cu excepția cazului în care numărul apare pe pagina oficială sau este afișat pe partea din spate a cardului bancar.

Foto credit: megaflopp / Deposit Photos