În fiecare an, în săptămâna dinaintea Paștelui, Fresh Veg a pregătit livrarea a aproximativ 400.000 legături de ceapă verde, mărar, pătrunjel, leuștean și aproximativ 80.000 de fire de salată verde. Acestea ajung în marile lanțuri de retail din România. În contextul actual, compania se așteaptă la o ușoară scădere a vânzărilor, însă aceste produse sunt în continuare la mare căutare.

„Pentru fiecare vârf de vânzări ne pregătim temeinic din vreme cu toate produsele care știm că vor fi căutate. La fel am făcut și anul acesta, chiar dacă ne aflăm cu toții într-o situație mai delicată, pentru că ne dorim să continuăm să livrăm legumele și verdețurile de care clienții noștri au nevoie. Am luat măsuri suplimentare de siguranță și suntem atenți la fiecare detaliu, astfel că păstrăm standardele de calitate pentru produsele noastre”, a declarat Cristina Zeamă, fondatoare Fresh Veg.

Compania are în vedere dezvoltarea fermei, dar și creșterea parteneriatelor cu marile lanțuri din retail. În prezent lucrează la extinderea suprafeței acoperite cu încă 3.000 de metri pătrați, astfel că, în luna mai, la finalizarea lucrărilor de amenajare, va ajunge la 10.000 de metri pătrați de teren pentru solarii, urmând ca până la finalul anului să completeze această suprafață cu alți 5.000 de metri pătrați.

Mai mult decât atât, Fresh Veg are o strategie de conversie la produse bio pentru două hectare de teren. Pentru cei doi ani cât durează conversia, compania planifică în 2021 o recoltă de ardei kapia, ardei gras, vinete și dovlecei cu zero reziduuri, urmând ca în 2022 să aibă prima producție bio 100%.

Fresh Veg are în portofoliu 14 produse proaspete, dintre care 5 sunt disponibile tot anul

Compania produce 14 tipuri de verdețuri și legume fresh printre care pot fi menționate salată verde, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, varză albă, conopidă, broccoli, căpșuni, pepene verde și galben. Dintre acestea, cinci sunt disponibile pe toată durata anului: salată verde, mărar, pătrunjel, ridichi, ceapă verde, leuștean.

În 2019, Fresh Veg a vândut 1.560.000 de legături (ceapă verde, ridichi, mărar, pătrunjel și leuștean), 600 tone de varză albă și 1.140 tone de pepene verde, iar pentru anul acesta se așteaptă la o creștere a cantității comercializate de cel puțin 15%. Asta pentru că va începe colaborarea cu încă un mare lanț din retail.

Cum afectează criza pandemică Covid-19 comercializarea de produse fresh

Până în prezent, criza medicală a dus la o ușoară scădere a volumului de vânzări, însă nu a avut un impact negativ semnificativ. Un moment important în acest sens însă vor fi vânzările pentru sărbătoarea Paștelui, când e posibil să apară modificări în ceea ce privește consumul.

Fresh Veg este o companie românească, fondată în 2017, care produce pentru piața locală 14 tipuri de produse proaspete: salată verde, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, varză albă, conopidă, broccoli, căpșuni, pepene verde și roșu. Compania a pornit de la o investiție inițială de 70.000 de euro, iar acum produce anual câteva tone de produse. În 2019, compania a avut o cifră de afaceri de 1.200.000 de euro.