Totodată, românii au donat până în prezent peste 3.000 de curse gratuite prin intermediul aplicației FREE NOW (Clever) pentru personalul medical și auxiliar care se implică activ în combaterea coronavirusului și în gestionarea stării de urgență din București și Cluj-Napoca. Echipa FREE NOW a anunțat această inițiativă tot la finalul lunii martie.

Prin secțiunea Heroes din aplicația FREE NOW, ei pot comanda curse și se pot deplasa gratuit în perioada stării de urgență, în baza legitimației de serviciu. Oricine vrea să vină în sprijinul medicilor poate dona curse pe free-now.com/eroi.

”În această perioadă dificilă, e îmbucurător și de apreciat că românii dau dovadă de solidaritate și sunt alături de medicii aflați în prima linie în lupta împotriva coronavirusului, ceea ce se vede și în numărul mare de curse donate. La FREE NOW ne dorim ca toți medicii să poată merge gratuit în perioada stării de urgență și facem tot ce se poate pentru desfășurarea în siguranță a curselor. De aceea, 500 de panouri de protecție sunt în plin proces de instalare în mașinile șoferilor care s-au oferit voluntari să desfășoare curse pentru medici”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager la FREE NOW (Clever).

Inițiativa FREE NOW face parte dintr-un demers amplu, desfășurat în toate cele zece țări europene în care grupul operează - Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, România, Austria și Suedia.

Pe plan local, compania a încheiat și un parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea Politehnică București, astfel încât cei care vor să vină în sprijinul medicilor să aibă mai multe opțiuni pentru a dona curse, pe platforma dedicată inițiativei sau direct prin intermediul asociației.

Sumele donate pot asigura mai multe curse, dar și sprijin financiar pentru șoferii voluntari, pentru cheltuielile cu carburantul și cu măști, dezinfectanți și mănuși necesare pentru desfășurarea în condiții cât mai sigure a curselor. În același timp, pentru curse în siguranță, FREE NOW recomandă șoferilor parteneri să dezinfecteze integral habitaclul o dată pe zi, iar după fiecare cursă să dezinfecteze mânerele portierelor și alte suprafețe cu care pasagerii intră în contact.

FREE NOW face toate demersurile pentru a extinde ajutorul pentru medici și dincolo de București și Cluj-Napoca, în alte orașe din țară în care aplicația este disponibilă, iar Inițiativa este susținută și de aplicația yeParking, care adună în prezent o comunitate de 10.000 de șoferi.