Tabăra Startup Your Life (5-7 octombrie, Poiana Brașov) se adresează celor la început de drum care vor să afle noțiuni despre cum să se promoveze mai bine, cum să se finanțeze sau cum să lucreze cu banca. Timp de trei zile, în care învățăm și ne distrăm împreună, afli detalii despre cum să te prezinți în fața partenerilor de business și investitorilor, SEO, online marketing, finanțare prin fonduri europene sau relația cu banca.

Avem alături de noi branduri importante născute și crescute local, precum FAN Courier și Banca Transilvania. De astăzi, pe site-ul taberei, găsești și programul complet, dar și detalii despre toate workshop-urile la care vei lua parte. Poți vedea programul aici și poți să comanzi și biletul tău.

Startup Your Life - prima zi

În prima zi, programul va începe de la prânz. Odată ajunși la Hotel Royal din Poiana Brașov, după ce ne vom așeza la masă tabăra va începe printr-o sesiune de Meet&Greet, în care participanții se vor cunoaște între ei. Vei afla detalii despre ce fac și vei afla dacă puteți chiar colabora împreună.

Tudor Iacob a fondat NativeBox.ro la o vârstă fragedă cu o investiție minimă și livrează astăzi gustări sănătoase la corporații importante din București. El va deschide tabăra printr-un workshop în care povestește care au fost începuturile sale, ce provocări a avut și cum treci de primele luni provocatoare.

Gabriela Bejan, specialist de marketing și owner al agenției Digital Tailors, va vorbi despre cum să te prezinți pe tine și afacerea ta în orice context: la evenimente de networking, la o prezentare în fața investitorilor sau partenerilor de afaceri. E despre pitching și încredere în sine.

Ziua se încheie cu sesiunea relaxată “Învață de la cei mai buni”, în care-l avem invitat pe Alexandru Ion, fondator al Nexus Gaming, care a dezvoltat la 27 de ani unul dintre cele mai importante business-uri dintr-o industrie provocatoare. El va povesti despre experiența sa, ce a învățat și cum a crescut cele 3 afaceri pe care le are. Evident, vom încheia ziua cu o cină și cu networking pe terasă, unul dintre cele mai importante momente, pentru că atunci poți vorbi one on one cu speakerii, relaxat.

Startup Your Life - a doua zi

A doua zi este cea mai plină de informații. De la ora 9, Ana-Maria Udriște (avocat și fondator al Avocatoo și Jurio) va vorbi despre principalele aspecte juridice pe care trebuie să le iei în seamă în momentul când deschizi o afacere, dar și care sunt provocările pentru o afacerea deja pornită din punct de vedere legal. Pregătește întrebări personalizate, în funcție de nevoile tale, pentru că fiecare sesiune are și Q&A.

Elena Mocanu, de la CILV Consulting, va face o prezentare despre principalele oportunități din domeniul fondurilor europene, cum să te pregătești și ce să ceri de la specialiști.

Octavian Palade, Events&Content Strategist la start-up.ro, va explica modul în care creezi un site și conținut care să fie optimizat pentru Google și cum să crești prezența online nativă a afacerii tale.

Matei Psatta, director de marketing la Vola.ro, va vorbi despre online marketing: promovare prin Facebook și strategie de social media pentru orice business la început de drum.

După prânz, Cornel Morcov, Chief Commercial Officer la FAN Courier, va vorbi despre cum pregătești o relație cu partenerii logistici, ce așteptări să ai de la ei și cum optimizezi o asemenea relație.

Finalul zilei este unul motivațional. Cori Grămescu, antreprenor și coach de lifestyle, va ține un workshop de Self management pentru binele afacerii tale în care vei afla diferența dintre leadership și o modalitate de conducere orientate spre control? Ca antreprenor la început de drum, simți că nimeni nu știe mai bine decât tine ce vrei să faci, dar cât de departe ar trebui să mergi cu această abordare? Cum înveți să lucrezi în echipă și ce înseamnă, de fapt, asta, dincolo de împărțirea pe departamente?

Seara se încheie cu Antonio Eram, fondatorul Netopia Mobilpay, unul dintre vizionarii internetului din România și liderul plăților online din țară. El va povesti experiența lui de business și de viață, în cadrul unei sesiuni apreciate la prima ediție a taberei.

Concurs de pitching cu premii

Ultima zi e dedicată aplicării cunoștințelor. Începem cu o prezentare despre “Relația dintre un IMM și o bancă”, prezentat de Banca Transilvania, prin Dragoș Ungureanu, Director Adjunct Comercial IMM la Banca Transilvania.

Urmează un workshop practic, în care vei fi pus în situația de a-ți promova business-ul pe Facebook, prin exerciții puse la punct de Matei Psatta, marketing manager la cel mai important operator online de turism din România.

Finalul taberei înseamnă un concurs de pitching. Ieși în fața noastră, a tuturor, îți prezinți ideea de business sau afacerea deja existentă în trei minute. Spui ce faci, ce problemă rezolvi, de ce este afacerea ta bună, cine sunt membri echipei și cum vrei să crești. Cea mai bună prezentare va primi un premiu special.

Rezervă un loc la tabără de pe site, consultă programul și află mai multe despre speakeri.

Photo by Štefan Štefančík on Unsplash