Un puternic incendiu a izbucnit luni seara, 15 aprilie, în catedrala Notre-Dame Paris, acesta fiind stins în totalitate abia în zorii zilei de marți. Acoperișul și turla catedralei, un simbol al Parisului și al Franței, s-au prăbușit în urma incendiului.

Donația românilor de la UiPath a fost anunțată de Daniel Dines chiar în cadrul unui eveniment al companiei care a avut loc ieri la Paris. Dar donația nu a rămas fără reacție în România, din păcate, unde o mulțime de oameni au comentat, inclusiv la publicarea știrii pe start-up.ro, că UiPath contribuie la Notre Dame, dar nu la proiecte din România.

Citește aici detaliile donației anunțate ieri de UiPath.

"Anunțul făcut de Daniel Dines, Co-fondator și CEO al UiPath, în cadrul #UiPathTogether Paris, în legătură cu decizia companiei de a susține cu un 1 milion de euro refacerea catedralei Notre Dame e în spiritul valorilor UiPath, care derulează permanent acțiuni cu impact social global.", au scris reprezentanții UiPath pe pagina lor de Facebook.

“Cu toții suntem conștienți că tragedii se petrec în fiecare colț al lumii, iar UiPath este o companie ce și-a asumat o misiune globală - aceea de a contribui la un viitor mai bun pentru fiecare cetățean al planetei”, a declarat la Paris Daniel Dines.

"Până de curând, UiPath a făcut investiții importante în inițiative de educație prin intermediul UiPath Academy și Academic Alliance, cel mai recent program prin care am extins colaborarea cu școli și universități din întreaga lume. Independent de aceste proiecte, UiPath și-a asumat încă din 2018 misiunea de a susține pe termen lung copiii care se află în risc de sărăcie, din România și India. Prin intermediul Fundației UiPath, o organizație non-profit fondată de UiPath România, compania va susține copiii din comunitățile sărace din România și India să aibă un viitor mai bun prin acces la educație de calitate, cu sprijinul tehnologiei. Până în 2025, Fundația își propune să transforme viața a 500.000 de copii.", au mai spus reprezentanții UiPath.

Reprezentanții companiei au anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că o echipă de profesioniști condusă de Raluca Negulescu coordonează implementarea primului proiect al Fundației care abordează integrat nevoile copiilor afectați de sărăcie și scalarea inițiativei la nivel global.

Bugetul alocat fundației este de 2 milioane de euro, 60% din fondurile companiei, 40% din fondurile private ale fondatorilor. În 2019, 140 de copii cu vârsta între 11 și 16 ani din București, Cluj, Galați și Vaslui vor primi burse, rechizite școlare, servicii medicale, mâncare și îmbrăcăminte pentru a își continua studiile.

UiPath a deschis biroul din Franța în luna februarie a anului trecut. Potrivit unui comunicat de presă remis presei franceze în februarie 2018, UiPath angajase 20 de colaboratori în Paris la acel moment. Paris era cel mai nou birou al companiei, după lansările din Tokio, Hong Kong, Singapore, Munchen și Amsterdam.

Până la această oră, corporații și miliardari francezi au pus la bătaie donații în valoare de circa 600 de milioane de euro pentru reconstrucția Notre-Dame.

Românii de la UiPath, primul unicorn românesc, estimează că vor încheia acest an cu venituri de o jumătate de miliard de dolari.