Evenimentul de lansare va găzdui dezbateri despre trenduri de viitor în diverse industrii și cum putem construi soluții sustenabile alături de:

  • Viorel Urda, Dendro IT, marele câștigător Future Makers 2019
  • Andreea Roșca, jurnalist și membru al juriului Future Makers
  • Olivia Vereha, Code for Romania și mentor Future Makers
  • Sabin Sărmaș, Autoritatea pentru Digitalizarea României

Echipa Future Makers a pregătit în această ediție pentru tinerii antreprenori un program educațional complex care își propune să discute despre trenduri de viitor și despre generarea de idei de business sustenabile. Debutul programului este evenimentul de lansare, unde va fi dat startul oficial al competiției de anul acesta. Evenimentul va avea loc miercuri, 4 martie, începând cu ora 18:00, la V7 Startup Studio (Strada George Enescu Nr.11).

“Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să-i ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%), alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Co-fondator Social Innovation Solutions

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, parte a rețelei globale de organizații de tineri a World Economic Forum, şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.