Tineri din 18 orașe, unde au avut loc ateliere de antreprenoriat cu 2000 de tineri, au propus peste 115 de idei de business orientate spre viitor. Cele selectate propun soluții diverse din peste 12 domenii, de la educație, mediu, sănătate, mobilitate și până la cele mai noi tehnologii care ne eficientizează activitățile în viața de zi cu zi și în business.

Din iulie până în noiembrie cele 55 de echipe își vor dezvolta împreună ideile şi afacerile pentru viitor prin ateliere, webinarii şi sesiuni de lucru. Fiecare echipă va avea alături, în cele 4 luni de incubare, un mentor, antreprenor sau specialist cu experienţă în industria aleasă. Echipele vor avea acces şi la un centru de resurse online, spaţiu de lucru şi un bootcamp de 3 zile alături de celelalte echipe finaliste.

Cele 55 de echipe finaliste din incubatorul Future Makers

ROmenie este echipa care s-a format în cadrul taberei de antreprenoriat Startup Your Life, organizată de start-up.ro la Brașov, între 23-26 mai. Este vorba despre o platformă online care are ca scop promovarea democrației în societate. Mai exact, este un program educațional prin care utilizatorii vor doâandi și aplica niște cunoștințe bine structurate, ca mai apoi să poată beneficia de avantaje, atât materiale, cât și sociale.

De altfel, ROmenie a câștigat și competiția de pitching de la finalul celor 4 zile de cursuri esențiale cu antreprenori și specialiști și workshop-uri din tabără. Urmează ca în curând să anunțăm înscrierile pentru următoarea ediție, din toamnă.

Mai jos, echipa ROmenie, câștigând la Startup Your Life concursul de pitching. De la stânga la dreapta Codrin Epuraș, Dani Rada, Carla Chițu și Dana Pădurariu.

O altă echipă acceptată, RecoVRy, este o platformă pe care o construiește Carla Chițu folosind realitatea virtuală.

Premii de 20.000 de euro

Faza finală a competiţiei o reprezintă pitch-urile în faţa juriului format din Ioan Iacob, Managing Partner QUALITANCE; Mirona Păun fondator Aventurile lui Tzitzi-Poc și mare câștigător Future Makers 2018; Radu Manolescu, Fondator K.M. Trust&Partners; Nicoleta Eftimiu, Country Manager Coca Cola România; Mihai Toader-Pasti, co-fondator EFdeN; Irina Anghel-Enescu, Managing Director SEEPEA; Sergiu Negut, antreprenor; Andreea Roșca, antreprenor și Marius Ștefan, CEO Autonom.

Marea finală va avea loc pe 28 noiembrie, în cadrul conferinței internaționale anuală Future Summit, unde juriul va acorda 5 premii de 2.500 de euro fiecare şi marele premiu de 5.000 de euro. O echipă va avea șansa să câștige și premiul publicului de 2.500 euro în urma voturilor pe care fiecare video de promovare al echipelor îl va primi online în lunile octombrie și noiembrie.

„Future Makers oferă tinerilor din toată țara oportunitatea de a înțelege mai clar scenarii de viitor atât pentru industriile ce îi interesează, cât și în teme transversale ca viitorul muncii, impactul digitalizării sau noi modele de business. După conversații despre viitor și impact social și lucru direct cu peste 5500 de tineri în ultimii 4 ani în programele Social Innovation Solutions suntem încrezători în noile generații. Un spirit de agent al schimbării pare să fie din ce în ce mai prezent în tinerii din toată țara”. Ciprian Stănescu, co-fondator Future Makers și Managing Partner, Social Innovation Solutions

Mai multe detalii despre program găsiţi pe www.futuremakers.ro sau pagina de facebook Future Makers.