Compania clujeană de soluții software, PitechPlus, a achiziționat MindMagnet, iar fuziunea va reuni funcțiile de consultanță și management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru inovare în e-commerce Magento, notează Ziua de Cluj.

MindMagnet este o agenție de dezvoltare web, înființată în 2005, la Cluj, ce oferă soluții tehnologice pentru piețele locale și globale, lider pe piața locală de e-commerce. Agenția este organizatorul seriilor de evenimente Meet Magento, printre care și cea mai importantă conferință dedicată dezvoltatorilor de e-commerce și furnizorilor de servicii din România.

Fondată în 2006, PitechPlus oferă soluții software integrate pentru 40 de clienți din 10 de țări, are 300 de angajați în birourile sale de producție din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, echipe de vânzări în Paris, Lyon, Lausanne, Berlin, Londra și Bruxelles.

”Puțini jucători sunt capabili să răspundă astăzi provocărilor globale legate de dezvoltarea de software și de soluții digitale. Noi vrem să fim unul dintre ei și să fim alături de clienții noștri în provocările lor digitale de mâine. Vedem o mare oportunitate în acest parteneriat și avem mari așteptări de creștere pentru MindMagnet. Pe termen scurt numărul angajaților va crește, la fel ca și complexitatea proiectelor livrate împreună. Ca obiectiv pe termen mediu, vom oferi pieței de e-commerce B2B, soluții bazate atât Magento, cât și Oro Commerce”, a declarat Bogdan Herea, director general al PitechPlus.

Numărul de angajați va crește

MindMagnet va continua să se concentreze pe furnizarea celor mai bune soluții Magento și pe dezvoltarea aplicațiilor web personalizate, cu un accent pe Progressive Web Apps (React, Angular) și design. PitechPlus va folosi infrastructura deja există a MindMagnet pentru a atrage și dezvolta noi clienți.  Numărul echipei nou formate va crește la 350 de angajaţi până la sfârșitul anului. MindMagnet va funcționa în cadrul PitechPlus sub același brand.

”Suntem extrem de încrezători în acest parteneriat și în valoarea mai mare pe care o oferă noua alianță. Puterea și resursele combinate ale companiilor noastre ne vor face cu siguranță mai competitivi la scară globală. Ne-am angajat să fim cei mai buni în zona noastră de expertiză, iar acest parteneriat ne va ajuta sa realizăm acest obiectiv. De asemenea, împărtășim valori comune, prin promovarea calității, creativității și oportunitate în rândul echipelor noastre și printre partenerii noștri de afaceri”, a declarat Vlad Stănescu, directorul general al MindMagnet.

Abordarea similară a celor două companii în domeniul educației IT a contribuit la fuziune. MindMagnet va ajuta la extinderea curriculei Academy + Plus, prin adăugarea unui training Magento. Împreună cu Academy + Plus, echipa va oferi acces la o educație mai bună pentru cei specializați în e-commerce și va organiza Meet Workshop Magento, din martie.