Go Help Fund a deschis vânzarea de token-uri sub simbolul HELP (5.000 de token-uri HELP echivalează cu un Ethereum), iar până acum au strâns 419.502 dolari pentru realizarea platformei. Suma pe care tinerii își doresc să o strângă prin vânzarea de token-uri este de 5 milioane de dolari, iar în acest moment mai au 23 de zile la dispoziție pentru a strânge suma necesară.

Dorința românilor este de a realiza o platformă globală care să o ofere o transparență mult mai mare a donațiilor și o eficiență sporită în strângerea donațiilor.

Dezvoltăm prima platformă globală care aduce la un loc ONG-urile sau persoanele care au nevie de ajutor, donatorii și susțintătorii individuali. Va fi cea mai rapidă cale prin care ONG-rile și persoanele care au nevoie de donații să aibă acces la fonduri fără limitările aduse de folosirea metodelor tradiționale de plată”, spun fondatorii Go Help Fund pe pagina proiectului.

În plus, blockchain-ul oferă o siguranță mai mare a tranzacțiilor, eficientizarea costurilor și reduce riscurile asociate cu prezența în proces a altor părți. Totodată, Go Help Fund va integra algoritmi de inteligență artificială pe platformă.

Platforma Go Help Fund va fi realizată cu ajutorul tehnologiei blockchain pentru a spori viteza și siguranța plăților și folosește platforma de servicii cloud Amazon Web Services (AWS).

În luna aprilie, echipa Go Help Fund și-a propus să înceapă testarea publică a versiuni alpha și să continue dezvoltarea versiunii beta a platformei de crowfunding pe blockchain. Testarea publică a versiunii beta este planificată pentru a avea loc în luna august a acestui an.

În luna octobrie echipa Go Help Fund are în plan migrarea de pe rețeaua Ethereum pe propriul blockchain, urmând ca lansarea oficială a platfomei GoHelpFund să aibă loc în luna decembrie 2018. În plus, platforma va include un portofel digital, precum și aplicații de web, Android și iOS.

Pentru finanțarea propriei platforme, cei de la Go Help Fund acceptă în această campanie atât plata în Ethereum cât și în Bitcoin, Dash, Litecoin, Monero, Ripple. 40% din suma strânsă va fi folosită pentru dezvoltarea platformei, 25% pentru activități de marketing.

Go Help Fund by Oana Cosman on Scribd