Pentru a se asigura că 5G CPE funcționează la performanțe maxime, Huawei utilizează propriul chipset Balong 5G01, primul chipset comercial din lume care poate susține standardul de telecomunicații 3GPP pentru tehnologia 5G, cu viteze teoretice de downlink super-rapide, de până la 2.3Gbps. Noul dispozitiv suportă toate benzile de frecvență 5G, inclusiv sub-6GHz și MMW, capabil astfel să ofere o soluție completă 5G potrivită pentru multiple scenarii de utilizare.

“Tehnologia 5G va reprezenta saltul spre o lume mai inteligentă, în care oamenii, automobilele, locuințele și dispozitivele sunt complet conectate, oferind experiențe noi și posibilități nelimitate.”, a declarat Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group. Tot acesta continuă: “De la conectarea automobilelor și a caselor inteligente la tehnologia AR/VR și la holograme video, suntem dedicați în dezvoltarea unui ecosistem 5G matur, pentru ca utilizatorii noștri să se bucure de experiența unei lumi cu adevărat conectate, care transformă modul în care comunicăm și împărtășim toate experiențele.”

Dispozitivul Huawei 5G CPE a fost conceput în două variante: unul asigură o frecvență scăzută (sub-6 GHz) în timp ce celălalt asigură o frecvență înaltă (mmWave). Modelul Huawei 5G CPE cu frecvență scăzută este micuț și ușor, compatibil cu rețelele 4G și 5G, și a dovedit că poate să asigure o viteză de descărcare de până la 2Gbps, adică de 20 de ori mai rapidă decât viteza de descărcare prin intermediul unei fibre optice de 100 Mbps. Acest lucru asigură o experiență ultra-rapidă și le permite utilizatorilor să se bucure atât de experiența jocurilor și a clipurilor video de tip VR precum și de descărcarea într-o secundă a unui show TV. Modelul cu frecvență înaltă este disponibil pentru utilizarea atât în interiorul unităților cât și în exteriorul acestora.

Rețelele 5G stabilesc noi standarde în materie de viteze mari de Internet, conexiuni wireless cu o latentă redusă a rețelei, cu o viteză maximă de downlink de până la 20 Gbps, și suportă conectivitatea a un milion de dispozitive pe kilometru pătrat, precum și o latentă a rețelei de până la 0.5ms. Totodată, tehnologia 5G promite o conectivitate îmbunătățită între oameni și IoT, mărind potențialul pentru numărul de dispozitive care pot fi conectate simultan și cantitatea de date ce poate fi partajată între ele.

Huawei colaborează cu peste 30 de companii de telecomunicații, printre care Vodafone, Softbank, T-Mobile, BT, Telefonica, China Mobile și China Telecom. Huawei a început testarea rețelelor 5G comerciale cu ajutorul a mai mulți parteneri încă din 2017, finalizând testarea interoperabilă și începând să ofere prima rundă de rețele 5G comerciale în 2018.