Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Google, Rick Osterloh, care a spus că Fitbit reprezintă pentru Google o ocazie să investească mai mult în Wear OS și să introducă și mai multe dispozitive fabricate de către Google pe piață.

Fitbit a achiziționat în trecut compania românească Vector Watch și are un birou de dezvoltare important în București care lucrează la dezvoltarea de software pentru ceasurile și brățările fitness Fitbit. Biroul de aici are peste 200 de angajați

Tranzacția va fi încheiată la începutul anului 2020 definitiv. Fitbit a declarat că ține la datele utilizatorilor săi și nu le va folosi pentru a vinde reclame în produsele Google.

Nu este prima investiție făcută de Google în zona dispozitivelor de fitness. În ianuarie, Google a achiziționat cu 40 de milioane de dolari pentru a cumpăra o tehnologie folosită la crearea smartwatch-urilor de la Fossil, care cumpărase anterior firma Misfit.

Fitbit a fost achiziționat de Google la un preț de mai bine de 7 dolari per acțiune. Poți citi postarea de pe blogul Google în acest link.

Ce au avut de spus cei de la Fitbit, poți vedea în acest articol.

Fitbit Versa 2, ultimul produs lansat pe piața din România

Fitbit Versa a marcat cea de-a doua tentativă a Fitbit de a intra pe piața de smartwatch-uri, după o prezență lungă pe piața brățărilor de fitness. Versa a marcat și prima încercare de a oferi un ceas inteligent cu un preț relativ accesibil, pentru cei care sunt interesați de fitness dar care vor să rămână mereu conectați.

Versa 2 vine și cu funcționalități de procesare a limbajului, care le vor permite utilizatorii de smartphone-uri cu Android să răspundă rapid la mesaje, dictându-le către ceas, sau să controleze dispozitivele smart din casele lor inteligente.

Ecosistemul Fitbit a ajuns la peste 3.000 de aplicații și de watch-faces. Citește aici mai multe detalii despre Fitbit Versa 2.

Bucăți importante din Versa 2 - atât hardware cât și software - au fost dezvoltate și în biroul Fitbit din București. ”Biroul local are peste 200 de angajați și toate componentele unui product development complex”, a declarat Andrei Pitiș, VP Product & Head of European Development Centers Fitbit.