Google a anunțat lansarea unui produs USB, Titan Security Key, un dispozitiv de autentificare în doi pași care are scopul de a proteja oamenii împotriva phishing-ului. La fel ca oricare cheie de securitate, Titan Security Key le cere utilizatorilor să-l introducă în calculator atunci când se loghează pe un website cu date sensibile.

Anunțul a venit după ce, zilele trecute, compania declara că niciunul dintre cei 85.000 de angajați ai săi nu a fost victimă a atacurilor de tip phishing după ce au trecut de la autentificarea în doi pași la cea bazată pe un dispozitiv hardware. Această metodă de autentificare este consideră a fi mai solidă față de cea clasică, care îi solicită utilizatorului să introducă o parolă și un cod de securitate primit pe telefon.

Încă nu a fost anunțat prețul pentru Titan Security Key, însă cheile de securitate ale altor producători costă aproximativ 25 de dolari.

La începutul anului, Google a introdus o serie de noi opțiuni de securitate menite să-i ajute pe utilizatori să-și țină datele și informațiile sensibile în siguranță, fiind vorba, atunci, despre o platformă pentru verificarea securității contului Google.