Astfel, M12, divizia de venture capital a gigantului din software (cunoscută anterior ca Microsoft Ventures), a semnat un parteneriat cu firma europeană de investiții EQT Ventures și cu SVB Financial Group pentru demararea acestei inițiative, scrie VentureBeat.

M12 a început să primească cereri de înscriere începând cu data de 26 iulie, iar procesul de înscriere este deschis până pe data de 30 septembrie. În cadrul acestei competiții pot aplica startup-uri din Europa, Israel, Canada, Mexic și SUA, fondate de femei antreprenor. Pentru a fi eligibile, pe lângă necesitatea de avea cel puțin o femeie în echipa de fondatori, startup-urile trebuie să fi strâns sub 4 milioane de dolari în finanțări. Totodată, produsul pe care-l dezvoltă trebuie să aducă o soluție pentru o ”problemă critică de afaceri”, după cum spun cei de la M12.

Două dintre cele mai bune startup-uri vor fi recompensate cu câte 2 milioane de dolari, competiția având un buget total de 4,65 milioane de dolari (celelalte startup-uri finaliste vor primi credit Azure, precum și alte mici beneficii).

Competiția inițiată de Microsoft are ca scop eliminarea diferențelor de gen între fondatorii de startup-uri. Niște date recente arată faptul că, în 2017, startup-urile fondate de femei au primit doar 2,2% din banii puși la dispoziție de fondurile de investiții. Comparativ, afacerile fondate de bărbați au atras 79% din fonduri.

Un alt raport relevă că doar 15% dintre companiile fondate din 2017 pe teritoriul Uniunii Europene au fost fondate (ori au avut unul dintre co-fondatori) de femei. Astfel, din cele 726 de startup-uri care au apărut în ultimul an, circa 100 ar fi avut o femeie în echipa de fondatori.