Primul telefon pliabil de la Google se pare că va fi cunoscut sub numele de Pixel Notepad și ar fi mai ieftin decât cel mai recent telefon pliabil de la Samsung, Galaxy Z Fold 3.

9to5Google a aflat de la două surse că Google are în vedere un preț de aproximativ 1.400 de dolari pentru primul Pixel pliabil. Acest lucru l-ar face cu 400 de dolari mai ieftin decât Fold3, care costă 1.799,99 dolari.

Pixel Notepad ar trebui să aibă un aspect mai pătrățos precum Oppo Find N, în loc de raportul de aspect mai înalt ca al lui Fold 3. Pixel Notepad ar putea vi lansat în cursul acestui an

Se presupune că Notepad va avea cipul Tensor, același procesor aflat și pe Pixel 6 și 6 Pro. Totuși, este puțin probabil ca dispozitivul să primească camera principală de 50 MP și va opta în schimb pentru senzorul IMX363 de 12,2 megapixeli al Pixel 5, care va fi însoțit de o cameră ultrawide de 12 MP. De asemenea, se așteaptă ca telefonul să aibă două camere frontale de 8MP, una pentru ecranul principal și una pentru ecranul de acoperire.

Senzorul de 50MP menționat mai sus este mai mare din punct de vedere fizic decât senzorii pe care se așteaptă ca Google să îi folosească pentru Notepad.

S-a raportat anterior că Pixel Notepad va fi disponibil inițial doar în SUA, însă raportul de astăzi indică faptul că dispozitivul va fi lansat la nivel internațional până la sfârșitul anului 2022. Înainte de aceasta, este probabil să vedem Pixel 6a, care ar putea fi dezvăluit în luna mai.