Potrivit jurnaliștilor Venture Beat, care citează sursele Android Police, asistenul virtual ar purta numele Google Coach și ar fi un produs de wellness alimentat de inteligență artificială menit să-i facă pe utilizatori să adopte un stil de viață sănătos, cu o alimentație corespunzătoare și cu exerciții fizice regulate.

Spre deosebire de Google Fit, platforma care ține evidența activităților pe care le facem (mers pe jos, cu bicicleta, alergat, etc.), acest Google Coach ar urma să ofere proactiv sfaturi, să programeze sesiuni la sală, să țină evidența lor și să ne dea un imbold atunci când vrem să sărim peste activitățile sportive dintr-o zi sau să sugereze anumite exerciții care ni se potrivesc și pe care am putea să le facem. De asemenea, asistentul va ține evidența alimentelor pe care le consumă utilizatorii, putând chiar să facă recomandări de localuri unde pot lua masa în funcție de locul în care se află și de nevoile alimentare. Totodată, asistentul cu AI ar putea trimite mailuri săptămânal mailuri cu planuri alimentare personalizate.

Se pare că acest Google Coach ar urma să fie lansat, mai întâi, pe smartwatch-uri, însă ar putea ajunge într-un interval destul de scurt de timp și pe telefoanele mobile sau pe boxele inteligente pe care le avem prin casă.

Nu se știe încă momentul în care cei de la Google vor lansa acest asistent care să ne ajute să trăim mai sănătos, însă presa internațională speculează asupra faptului că ar putea apărea în toamnă, odată cu lansarea noilor terminale Google Pixel.

Până la apariția antrenorului Google puteți citi despre TonusApp, aplicația românească de fitness care vrea să te educe să trăiești sănătos și despre cum te poate ajuta sportul să fii un lider mai bun.