Cea mai mare alianță auto din lume, cu 5,5 milioane de mașini vândute în 2018, grupul Renault, Nissan și Mitsubishi va integra sistemul de operare Android de la Google. Astfel, următorul sistem de entertainment și panou de informații va folosi Android și va fi lansat în 2021, scrie TechCrunch.

Sistemul Android permite șoferilor să acceseze hărțile de la Google Maps, magazinul online de aplicații și asistentul vocal din panoul de control al mașinii. Potrivit publicației WSJ, decizia parteneriatului a venit ca urmare a faptului că mulți dintre consumatori s-au obișnuit să folosească Google Maps și alte aplicații utile în trafic, așa că preferă să rămână la acestea, în loc să folosească aplicațiile dezvoltate de producătorii de mașini.

Totuși, există un aspect care trezește semne de întrebare, întrucât este probabil ca producătorii să cedeze contorlul asupra datelor despre utilizatori către companiile care au dezvoltat sistemul de operare, respectiv Google sau Apple. Kal Mos, vicepreședintele alianței, a declarat că Google va avea acces la datele colectate, dar numai cu acordul utilizatorul.

Recent am aflat că sistemul Android ajunge și pe vehiculele Dacia. Acesta înlocuiește nevoia de a folosi telefonul în timpul condusului, fiind mai complex decât unele sisteme de navigație și entertainment disponibile în acest moment pe piață.

Foto credit: androidcentral.com