Grashopper a fost contruită în cadrul unui incubator intern al companiei. Aplicația este gratuită și poate fi folosită pe dispozitive Android și iOS, adresându-se mai ales adulților care doresc să învețe câteva noțiuni de bază în programare. Utilizatorii trebuie să rezolve provocări simple și să răspundă la întrebări, în urma cărora vor însuși elementele de bază în JavaScript.

Aplicația a fost denumită după Grace Hopper, pionierul în programare. Versiunea actuală include trei seturi de cursuri care pun bazele programării. Printre acestea se numără lecții despre apelarea funcției, utilizarea variabilelor și obiectelor. După cursul numit The Fundamentals, Grasshopper trece la două cursuri în care utilizatorii învață să creeze funcții complexe utilizând tehnologia 3D.

„Scrierea de cod devine o abilitate esențială și vrem să facem posibil pentru toată lumea să învețe chiar și atunci când au o viață încărcată”, se explică pe pagina aplicației. „Am creat Grasshopper pentru a ajuta oameni ca voi să învețe programare într-un mod distractiv și ușor”.

Având în vedere că sunt încă în stadiu incipient de dezvoltare, echipa din spatele aplicației spune că, momentan, se concentrează doar pe versiunea în limba engleză.

Scopul acestei aplicații este să te ajute să dobândești competențe în conceptele de bază și principale, astfel încât să poți face pașii următori în programare. Atunci când crezi că ai însușit toate aceste elemente și vrei să treci la nivelul următor, poți să iei în considerare niște cursuri online de programare. Noi am selectat pentru tine câteva site-uri care să te învețe gratuit web development.

În plus, un startup românesc a creat o platformă online care face exact asta: WellCode sprijină elevii care își doresc să învețe să programeze gratuit. Citește povestea WellCode într-un material pe start-up.ro.